Basement Jaxx ‘Kish Kash’ (3,5/5)

Basement Jaxx ‘Kish Kash’Savā apmēram desmit gadu ilgušajā pastāvēšanas vēsturē “Basement Jaxx” ir radījuši tikai divus albumus, kas pirmajā mirklī liek domāt par šī dueta veiksmes formulu un iespējamām nepilnībām tajā.

Tomēr jaunais – trešais klubu mūzikas projekta disks sagādā patiesu badījumu ne tikai deju zālē, tramvajā vai vienalga kur, bet arī atgādina, ka – ak! – cik gan reti mūsdienās ir sastopami veiksmīgi klubu mūzikas izpildītāji, kuru “pulveris” netiktu izsmelts jau pirmajos to radītajos skaņdarbos.

Albums iesākas ar skaņdarbu ‘Good Luck’, kurā “beismentu” puišiem palīdz dziedātāja Lisa Kekaula, kuras balss padara skaņdarbu par kaut ko līdzīgu ‘One Day In Your Life’ no Anastacia`s repertuāra. Tālāk albumu varētu raksturot ar tautas parunu – jo dziļāk mežā, jo vairāk sēņu! Ar katru albuma dziesmu parādās aizvien sarežģītāki ritmi, interesantākas harmonijas un bieži nav viegli atšķirt pantu no piedziedājuma, gluži otrādi – piemēram, dziesmā ‘Plug It In’ ir atrodama tik liela skaņu pārbagātība, ka šo skaņdarbu ir gandrīz neiespējami noklausīties, nesajūkot prātā. Šeit nu jāatzīst, ka puiši ir nedaudz pārcentušies un, vienlaicīgi apliecinot savu joprojām esošo gatavību radīt lieliskus deju mūzikas skaņdarbus, vietām tos izveidojuši tik “lieliskus”, ka lielākā klausītāju daļa, visticamāk, nespēs tos novērtēt. Par patīkamu atelpas momentu albumā var uzskatīt pēdējo skaņdarbu ‘Feels Like Home’, kurš stipri atgādina “Basement Jaxx” pirmā albuma ‘Remedy’ un Massive Attack agrīnās daiļrades saplūdi.

Starp citu, ejot pa pilsētas ielām, paraugieties apkārt! Ja redzat sev pretim nākam kādu cilvēku ar platu smaidu sejā, magnetofona austiņām uz galvas, tirinot rokas un kājas nenoskaidrojamā ritmā, tad ziniet – viņš pašlaik klausās ‘Kish Kash’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *