Sophie Ellis Bextor ‘Shoot From The Hip’ (2/5)

Sophie Ellis Bextor ‘Shoot From The Hip’Sofija ir atgriezusies, pēc divu gadu prombūtnes, pēc sava debijas albuma ‘Read My Lips’ diezgan augstajiem panākumiem un ar skaidru mērķi – vēlreiz parādīt visiem neticīgajiem, uz ko viņa ir spējīga. Vai izdosies?

Albuma 12 dziesmas veidotas ļoti līdzīgā stilā kā pirmais dziedātājas un klubu dīvas disks. Skaidri redzams, ka Sofija, kas savas dzimtās Lielbritānijas mūzikas tirgu iekarojusi nepavisam ne vieglā cīņā, negrasās piekāpties, tomēr nav arī gatava mainīties.

Par spīti visam, jaunā dziesminieces plate ir daudz inteliģentāka nekā iepriekšējā. Mūziķe ir atteikusies no pārspīlēti sintētiskajiem ritmiem un vietām pavīd pat stīgu ansambļu skaņas. Tomēr ‘Shoot From The Hip’ ir jūtams hītu trūkums un šaubos, vai plate sasniegs savas priekšgājējas panākumus. Jā, albumā ir atrodamas pāris patiesi lieliskas pērles, piemēram, “Mixed Up World”, kurš vietām atgādina popmūzikas karalienes Madonnas agrāko gadu darinājumus (godīgi sakot, Madonnas ietekme ir jūtama visā albumā…) vai maigais ‘Hello Hello’, taču tas arī lielos vilcienos ir viss.

Šķiet, ka Sofija ir mēģinājusi tos pašus vēžus, kas caurvija viņas iepriekšējo albumu, nedaudz pamainīt vietām, samainīt kulītes, taču doma paliek nemainīga – šī plate negūs tik lielu klubu dīdžeju popularitāti kā Read My Lips’. Skumji…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *