The Raconteurs ‘Consolers Of The Lonely’ (4,5/5)

raconteursDžeks Vaits un Co ir laiduši klajā otro “The Raconteurs” studijas plati – ārdošu rokmūzikas ierakstu “veco, labo laiku” tradīcijās, kur netrūkst ne enerģijas un ticība postulātam “roks nevaid miris!”, ne arī melodiju, aranžējumu un saturiskas dažādības.

Par albuma roķīgo pusi nepārprotami ir parūpējies Džeks Vaits – viņa spiedzoši-kliedzošais vokāls albumu ievadošajā tituldziesmā ir vienkārši graujošs. Gluži kā pati dziesma, kas pamatīgi atsauc prātā “The White Stripes” plati ‘Icky Thump’. Ko līdzīgu var teikt arī par plates pirmo singlu ‘Salute Your Solution’:

[youtube 7lL1CW140FQ nolink]

Taču ‘Consolers Of The Lonely’ nav tikai “tīra ģitāru enerģija”, kas uz soļa aicina piesaukt tos senos laikus, kad zāle bija kvalitatīvāka un rokmūzika – dzīvelīgāka. Albumā komplimentus izpelnījies arī otrs slavenākais “The Raconteurs” dalībnieks Brendans Bensons – no viņa mutes izskan vairākas liriskas un vārda vistiešākajā nozīmē skaistas albuma kompozīcijas. Tā, piemēram, ‘You Dont Understand Me’ Plānt-iskais vokāls atgādina to pašu “cepelīnu” ne tik pazīstamo ‘All My Love’ opusu, savukārt ‘Old Enough’ ieskanas pat šis tas no vēl vecākiem laikiem, liekot atsaukties uz “bītliem”, kas “The Raconteurs” versijā mazliet sajaukti ar ASV kantrī un blūza elementiem.

Citiem vārdiem sakot, dažāds (tiem, kam ātri apnīk), izsmalcināts (perfekcionistiem), pielīpošs un līdzi dungojams (tiem, kas draudzējas ar melodiju) un visādā citādā ziņā ļoti pārliecinošs ieraksts, kuru nebaidos saukt par vienu ilgi gaidītu, taustāmu pierādījumu tam, ka arī 30-40 gadus pēc “zelta laikiem” ir cilvēki, kas VAR – var šajā plaša patēriņa un atražošanas laikmetā radīt mūziku, kuru mīlēt, nevis klausīties.

Noklausies:

‘Consolers Of The Lonely’
[audio:TheRaconteurs_ConsolersOfTheLonely.mp3]

‘Old Enough’
[audio:TheRaconteurs_OldEnough.mp3]

‘Top Yourself’
[audio:TheRaconteurs_TopYourself.mp3]

4 thoughts on “The Raconteurs ‘Consolers Of The Lonely’ (4,5/5)

  1. Plate tiešām ir fantastiska un pat varētu būt 2008. gada Nr.1 līdz šim.
    Interesanti arī, ka man tieši pēdējā plates kompozīcija liekas viena no spēcīgākajām.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *