Ainars Mielavs ‘Koncerts Nacionālajā teātrī DVD’ (2,5/5)

Ainars Mielavs Koncerts Nacionālajā teātrī DVDArī Ainars Mielavs ir pievienojoties dažiem retajiem pašmāju māksliniekiem, kuri var lepoties ar DVD formātā izdotiem koncertierakstiem vai video klipiem.


Skaņa: 3,5/5
Attēls: 2/5
Ekstras: 1,5/5
Emocijas: 3/5

Daudz tapis runāts par ikgadējiem Mielava Ziemassvētku koncertiem (2001.gada decembrī Latvijas Nacionālajā operā, 2002.gada nogalē Kongresu namā ar koncertprogrammu krievu valodā vai pagājušogad) un iespējamu mākslinieka sevis atražošanu, taču, lai kāda arī nebūtu patiesība/katra nostāja šajā jautājumā, klajā ir nācis DVD, kurā iemūžināts viens no četriem 2004.gada decembrī Nacionālajā teātrī notikušajiem Ainara Mielava un „Rīgas kamermūziķu” koncertiem.

Nepievēršoties koncerta satura apskatam, kas jau bijis lasāms iepriekš, jāsecina, ka koncerta rāmā un brīžiem pat pārlieku mierīgā noskaņa ir iemidzinājusi arī daļu diska veidotāju – vietumis vērojami neloģiski kameras lenķi (jo īpaši apnicīgs ir neveiksmīgais kopskata „mēģinājums” no Nacionālā teātra otrā balkona), tāpat nesaprotama ir ideja Mielavu dziedot nerādīt, taču Ginta Solas ģitāras solo laikā dziesmā ‘Viss notiek pa īstam’ tuvplānā kadrēt nevis solistu, bet gan „vakara vaininieku”. Tehniskā ziņā gribētos uzteikt diska skanējumu, taču, protams, sapnis kādreiz ieraudzīt Latvijā tapušu disku, kurā bez ierastā (un reizēm – piemēram, šoreiz – arī kvalitatīvā) stereo būtu sastopams arī DTS skaņu celiņš vai vismaz daudz maz kvalitatīvs Dolby 5.1 ar katru izdotu DVD šķiet attālināmies.

Ko nevar teikt par ieraksta tehnisko pusi, to nopelna ikviens uz skatuves sēdošais mūziķis ar savu vienkāršo, nepārspīlēto, jā – varbūt brīžiem pārlieku miegaino sniegumu. Taču tieši tāda ir Ainara Mielava solodaiļrade un tai atbilstoši skumīgs ir arī šis koncerts un tā DVD izdevums, kura galvenā vērtība varētu būt tieši ar to saistītajās atmiņās. Kā arī, protams, ir iespējams papildināt savu pašmāju mākslinieku videoklipu kolekciju (grupas „Remix” klipu DVD nācis klajā jau pirms kāda laika, tam sola piebiedroties arī „Jumpravas” daiļrades iemūžinājums), jo diska vienīgais „bonuss” jeb pievienotais blakusmateriāls ir dziesmu ‘Tu saviļņoji mani’ un, jo patīkamāk – arī ‘Piekūns skrien debesīs’ videoklipi.

Saraksts:

1.Ievads: On The Top Of The Hill
2.Aizlaid šaubas negaisam līdz
3.Viens
4.100+1 vēlēšanās
5.Mūžīgais piedāvājums
6.Pajautā man
7.Es nāku uz Taviem smiekliem
8.Visvairāk un vismazāk
9.Viss notiek pa īstam
10.Ja tikai ar pirkstu galiem drīkst
11.Reizēm
12.Tik ilgi, cik ilgi
13.Mēs mīlam pieprasīt
14.Pilnīgs miers
15.Tu saviļņoji mani
16.Skaisti
17.Mīlestība

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *