Remix ‘Uz Veselību un Naktsmājas’ (3/5)

Remix Uz Veselību un NaktsmājasIerakstu sērijā ‘Latviešu populārās mūzikas klasika’ nācis klajā jau septiņpadsmitais „pārizdevums”, šoreiz pievēršoties vienam no astoņdesmito gadu nogales pašmāju pazīstamākajiem kolektīviem – grupas „Remix” daiļradei.

Atzīmējot apvienības divdesmito gadskārtu, atkārtoti izdots grupas 1987.gada plates ‘Naktsmājas’ un 1989.gadā klajā nākušās ‘Uz Veselību!’ apvienojums vienā kompaktdiskā. Šeit ir baudāma „Remix” nedaudz atšķirīga seja, bez tradicionālajiem un jau no galvas zināmajiem grupas hītiem (kuri, starp citu, arī par godu pieminētajai jubilejai, atkārtoti atdzimuši grupas pēdējā ieraksta – 1995.gadā iznākušās izlases ‘Remix Gold’ šāda paša nosaukuma pārizdevumā).

Atšķirībā no sava priekšgājēja – arī 1987.gadā izdotās grupas „Remix” debijas ‘Vēstule’, kurā atrodamas tādas pērles un nemirstoši hīti kā ‘Meitenei kafejnīcā’, ‘Kā senā dziesmā’ vai ‘Atkal sāp’, ‘Naktsmājas’ ir profesionāli veidots fona ieraksts un kopā ar pāris gadus vēlāk izdoto ‘Uz Veselību!’ pārstāv vienus no labākajiem pašmāju instrumentālās populārās mūzikas ierakstiem. Tiesa, šeit jo īpaši jūtama „Remix” patiesā sūtība, jo Raimonda Paula savulaik veicinātais dažādu pazīstamu grupu („Opus”, „Līvi”, „Modo” u.c.) pārstāvju kopprojekts „Remix” sākotnēji bijis radīts tieši kā Latvijas Radio studijas grupa. Tad nu šeit arī atrodami līdz maksimumam nopulēti aranžējumi, tam laikam apskaužams skanējums un no tā izrietoši – skaņdarbi, kurus, kā to bieži dara ārzemju mūzikas instrumentu un iekārtu ražotāji, varētu izsūtīt plašajā pasaulē kā paraugus tam, kā „skan”, šajā gadījumā, konkrēta ierakstu studija. Taču ja jārunā par albumu saturu tā muzikālajā kontekstā, tad par plates kulmināciju, manuprāt, ir uzskatāms Aivara Hermaņa izjustais ģitāras solo ‘***’, kā arī plaši pazīstamais ‘Uz veselību’, kura videoklips jau sen kļuvis ne tikai par pagājušo laiku liecinieku, bet arī par Latvijas mūzikas video klasiskāko piemēru.

Noklausies: ‘Sveiks!’, ‘* * *’, ‘Cīņa’, ‘Uz veselību’

Saraksts:

1.Sveiks!
2.Ekskursija
3.Lietus
4.* * *
5.Banānu republika
6.Cīņa
7.Kalnu motīvs
8.Pilsēta
9.Uz veselību
10.Spēle
11.Naktsmājas
12.Andalūzijas meitene
13.Atmiņas
14. Harmonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *