Bryan Adams ’11’ (2/5)

bryan_adams_-_11.jpgManu pārliecību, ka Braiena Adamsa mūzika ir plakana kā poda vāks un aptuveni tikpat oriģināla, jaunākais šā kanādiešu mūziķa veikums nav mainījis. Un tomēr, par spīti tam, ’11’ ir salīdzinoši veiksmīgs ieraksts.

Ir pagājis kāds laiks kopš cerību pilnā pamatskolas laika, ‘Summer of 69′ un citiem Adamsa hitiem, kuriem zināt tekstus joprojām, domājams, neskaitās nožēlojami vai smieklīgi. Jaunākais, pēc skaita – vai, re kā! – vienpadsmitais Adamsa albums ’11’, protams, nepiedāvā šādas muzikālas virsotnes, taču tā vietā, gluži kā visus pēdējos ašpadsmit gadus turpinot dūdot (drīzāk gan sēkt) roķīgas mīlas dziesmas, Adamss nav aizmirsis par… mūziku! Un tieši melodijas un saturiskas nianses ir tās, kas ’11’ padara par visnotaļ ieteicamu biedru kādā garākā pārbraucienā ar auto.

Te ir gan “Hammond” ērģeles, gan viegli nomaskēts ‘All Along The Watchtower’ plaģiāts (‘Oxygen’), gan ritmi, kuru pavadījumā pat vissēniskākajam malā stāvētājam gribēsies palēkāt uz vienas kājas vai vismaz, manis minētajā automašīnā, izbāzt roku pa logu un baudīt, kā vējš/laiks/dzīve skrien starp pirkstiem.

Plate tapusi laikaposmā no 2005. līdz 2007.gadam un konkrēti vokāla partijas tam Adamss ierakstījis dažādos dzīvokļos, hoteļu istabās un “beksteidžos” pirms koncertiem. Šeit talkā nākusi pārnēsājama, kofera izmēra mini-ierakstu studija un, atbildot uz tavu neuzdoto jautājumu – nē, šāda rīcība NAV piešķīrusi platei “brīvības elpu”. Neuzdosim vēlamo par esošo – šis ir visai “cheese-īgs” roks, bet gaidīt mūsdienās ko citu no Adamsa kunga būtu visai naivi. Priecājieties, ka ir tapis vēl viens patiesi kvalitatīvs brīvdienu mūzikas ieraksts, un šādā skatījumā gribētos pat teikt, ka ’11’ ir labs albums.

Noklausies:

‘Tonight We Have The Stars’
[audio:BryanAdams_TonightWeHaveTheStars.mp3]

‘Oxygen’
[audio:BryanAdams_Oxygen.mp3]

‘Walk On By’
[audio:BryanAdams_WalkOnBy.mp3]

1 thought on “Bryan Adams ’11’ (2/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *