Nicky Wire ‘I Killed The Zeitgeist’ (3,5/5)

nicky wireGrupas “Manic Street Preachers” basģitārista Nikija Vaira (īstajā vārdā Nika Džonsa) debijas soloalbumu raksturo nedaudz infantila melodiju uzbūve, savāda, vientuļnieciska atmosfēra un visas tiesības kvalitātes ziņā mēroties spēkiem ar labākajiem “Manic Street Preachers” albumiem.

13 dvēselisku un visnotaļ sirsnīgu (lai neteiktu “biklu”) kompozīciju plašais ieraksts tapis Kārdifā, neviena cita kā producenta Grega Heivera uzraudzībā, un ja pašlaik nevari saprast, kur šis vārds tik ļoti dzirdēts, tad atceries, ka nākamnedēļ dienasgaismu ieraudzīs šī paša Grega Heivera producētā pašmāju grupas “Tribes Of The City” debijas plate. Vairs ir visu dziesmu, tekstu autors un pašrocīgi iespēlējis teju vai pilnīgi visus albumā dzirdamos instrumentus, izņemot bungu partijas, kurās “piepalīdzējis” Heivers, kā arī dziesmas ‘Kimono Rock’ ģitāras solo, kura autors ir cits “Manic Street Preachers” pārstāvis – Džeimss Dīns Bredfīlds, kura arīdzan nesen klajā nākušā debijas soloalbuma recenziju gaidi DELFI slejās pavisam drīz.

Albumu ievadošā tituldziesma ‘I Killed The Zeitgeist’, tēlaini izsakoties, “atmasko” visu ierakstu un nekļūdīgi norāda tās iezīmes un kvalitātes, kuru dēļ plati nav bail pat nosaukt par albumu, ko “Manic Street Preachers” sen vajadzēja ierakstīt. Aptuvens vokāls un ļoti “fundamentālas” (lasi: elementāras) dziesmu melodijas (‘I Killed The Zeitgeist’, ‘So Much For The Future’ un citas) pat nezinātājam liks aizdomāties, ka to autors varētu būt basa spēles pratējs. Taču nevajadzētu pārprast – šī ironija nav par Nikiju Vairu, kura “kautrīgums” uzskatāms par ‘I Killed The Zeitgeist’ vadmotīvu, bet gan par to, ka albumu, kurš varēja kļūt par “Manic Street Preachers” otro ‘Everything Must Go’, klajā nāk tikai tagad, turklāt izpelnoties nepiedodami maz uzmanības. Jo īpaši iesaku “The Cure”, “Pixies” vai “Suede” cienītājiem (tā teikt – no katra pa druskai).

Noklausies:

The Shining Path
[audio:NickyWire_TheShiningPath.mp3]

So Much For The Future
[audio:NickyWire_SoMuchForTheFuture.mp3]

Everything Fades
[audio:NickyWire_EverythingFades.mp3]

1 thought on “Nicky Wire ‘I Killed The Zeitgeist’ (3,5/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *