The Pipettes ‘We Are The Pipettes’ (3,5/5)

Šīsvasaras muzikālajam jaunumam nr.1 – pagājušā gadsimta 60.gadu popmūzikas noskaņu atdarinātājām “The Pipettes” ar pipetēm vai medicīnu gan maz sakara. Ja nu vienīgi, tēlaini izsakoties, grupa uzņēmusies par savu uzdevumu “izārstēt” mūsdienu vidusmēra radioklausītāja “sasirgušo” muzikālo gaumi.

Var to nosaukt par atgriešanos “tālajos sešdesmitajos”, kas nāk modē ne tikai mūzikas, bet, protams, arī apģērbu pasaulē, taču pēc būtības tas ir kārtējais “ak-kāpēc-es-par-to-neiedomājos-ātrāk!” piemērs iz mūzikas biznesa neprognozējamajām ārēm. Un šoreiz sev uz pleca var sist kāds “Monster Bobby” no Braitonas, kurš 2004.gadā iniciējis Braitonas meiteņu trio – Bekija, Gvenna un Rouza – a.k.a “The Pipettes” rašanos. Un kas gan šobrīd varētu “nostrādāt” vēl labāk kā trīs punktainās kleitiņās tērptas jaunas būtnes, kas smaidot unisonā dzied par sarkstošiem vaigiem, deju vakariem un pirmajiem skūpstiem ievziedu pieputinātās alejās?

“The Pipettes” šķelmīgo meiču trijotni kā albumā, tā arī jau daudzajās piedzīvotajās koncertu reizēs pavada ar pūšamajiem un stīgu instrumentiem bruņotā apvienība “The Cassettes”, kurā savukārt pulcēti tikai puiši – arī šeit jārunā par “bonus punktiem” perfektā skatuves tēla veidošanā. Tas pats attiecināms arī uz “The Pipettes” daiļradi – nopulēta, perfekta, nepārspīlēta un smaidu sejā raisoša. Gluži kā dzīve pazīstamajā kinolentē “Pleasantville”. Šajā vietā un sakarā jāuzteic plates producenta Gareta Pārtona darbs – viņš darbojies arī ar “The Pipettes” ierakstu izdevniecības “Memphis Industries” lielajiem brāļiem – grupu “The Go! Team”, kuras 2004.gada debijas plates sakarā galu galā arī tika dzirdēti salīdzinājumi ar pagājušā gadsimta sešdesmito/septiņdesmito gadu skanējumu.

Tiesa, apvienības “The Pipettes” debijas platē ‘We Are The Pipettes’ optimisma un sešdesmito gadu bezrūpības ir pietiekoši, lai nieka 30-ar-kapeikām minūšu ilgā albuma beidzamo dziesmu klausīšanās laikā no nepārtrauktās smaidīšanas seja teju vai krampī rautos, tomēr to drīzāk jānosauc par “pieraduma spēku” – raupjā ikdiena vienkārši neļauj uzreiz “iekrist” tik nevainojami nomaskētās lamatās un līdz ausīm samīlēties “The Pipettes” saldajā dūdošanā par laikiem, ko ne es, ne arī pašas dziedātājas nemaz nav piedzīvojušas. Arī ja nevari sevi pieskaitīt “retro” fanu klāstam – nav pamata nenovērtēt šīs ārkārtīgi vizuālās mūzikas spēju aizmirst par visām rūpēm un raizēm. Atvaļinājumu mēneša – augusta – obligātā klausāmviela!

Noklausies:

‘We Are The Pipettes’
[audio:ThePipettes_WeAreThePipettes.mp3]

‘A Winters Sky’
[audio:ThePipettes_AWintersSky.mp3]

‘Because It`s Not Love (But It`s Still A Feeling)’
[audio:ThePipettes_BecauseItsNotLoveButItsStillAFeeling.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *