Train ‘For Me, It’s You’ (1/5)

Kādreiz šo kvintetu no Sanfrancisko pazina, pateicoties tā megahītam ‘She`s On Fire’ no grupas pēc skaita otrā albuma – 2001.gada plates ‘Drops Of Jupiter’. Šobrīd ASV alternatīvā roka radiostaciju pseidozvaigznes ir kļuvušas tik neaktuālas uz kopējo muzikālo norišu fona („Arctic Monkeys” un „We Are Scientists”, katrs savā „dīķa” pusē gana veiksmīgi simbolizē un sevī ietērpj šīs aktualitātes), ka visiem spēkiem jāmēģina sevi iebarot vai nu kādreiz uzticīgiem „Counting Crows” faniem vai nedaudz optimistiskākiem ASV „studentu mūzikas”, a-la „Live” klausītājiem.

Ne ar vienu no šiem plāniem ‘For Me It`s You’, grupas piektais studijas albums tā īsti netiek galā. Kamēr „Counting Crows” cienītāji varēs rindiņā noskaitīt savu mīluļu albumus un dziesmas, kuru ģitāru rifi vai ritmu partijas ir tikušas gribēti vai negribēti kopētas jaunajā „Train” albumā, tikmēr „Live” cienītāji izsmies „Train” bērnišķīgos, labākajā gadījumā tīniskos dziesmu tekstus. Un ko darīt „Arctic Monkeys” un „We Are Scientists” līdzjutējiem? Visticamāk konstatēt savādo mēģinājumu „americana” rokmūzikas tradīcijas jaukt ar „Keane” cukurainajām melodijām, tikai ar vienu atšķirību – „Keane” izpildījumā vismaz nezūd pārliecība, ka puiši kaut ko ar to visu mēģina pateikt. Turklāt arī „ievietoti” milzīgā stadionā (kā to lieliski praksē pierādīja pagājušā gada „Live8”), „Keane” kaut kā spēj saglabāt savas mūzikas intīmo gaisotni.

Ar grupu „Train”, gluži kā ar pašu ‘For Me It’s You’, ir stipri citādāk. Ne velti grupa tiek uzskatīta par sava veida „pelēko zvirbuli” – ar izpārdotiem koncertiem un „Billboard” čārtu hītiem, „Train” pat nav manāma populārās mūzikas radara tuvumā, lai arī ikviens mūzikas eksperts un kritiķis, izmantojot izdevību, allaž atzīs grupas tehnisko profesionalitāti un hītu radīšanas meistarību. Tiesa, ‘For Me It’s You’ arī ar to ir par maz – disks, kas pārpildīts ar tipiskiem stadiona hītiem, labākajā gadījumā var pretendēt uz to, ka kādu no tiem (piemēram, salīdzinoši visbaudāmāko ‘Get Out’) varētu izmantot, attēlojot vasaras brīvdienas un satrakotu mūzikas festivālu publiku kādas jauniešu kinofilmas skaņu celiņā. Kāpēc filmā? Tāpēc, ka skaidrs, ka šībrīža „Train” savas banalitātes un nepārspīlētās paredzamības dēļ ir ļoti tālu no reāliem fanu pārpildītiem stadioniem.

Noklausies:

‘Get Out’
[audio:Train_GetOut.mp3]

‘Shelter Me’
[audio:Train_ShelterMe.mp3]

‘I`m Not Waiting In Line’
[audio:Train_ImNotWaitingInLine.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *