Ian Brown ‘The Greatest’ (3,5/5)

Ian Brown The GreatestGada nogales allaž ir pārpilnas ar dažnedažādām labāko dziesmu izlasēm. Nereti šādi par sevi liek runāt mūziķi un grupas, kuras vai nu ir pārāk slinkas (vai vienkārši ir gadu gaitā izjukušas), lai radītu ko jaunu, vai arī mākslinieki, kuru muzikālais materiāls ir gana potenciāls vai arī tā ir pietiekoši daudz, lai piepildītu šādu “best-ofu”.

Jāteic, Mančestras pionieri “The Stone Roses” un viņu līderis Īans Brauns ar savu četru soloalbumu plašo individuālo karjeru nav pirmais vārds, kas nāk prātā šajā sakarā, tāpēc Brauna labāko dziesmu izlase ir zināms pārsteigums. Dažviet var lasīt retoriskus jautājumus “vai tiešām jau tik ilgs laiks pagājis kopš “Stone Roses” sabrukuma, ka Braunam jau kontā pirmā labāko dziesmu izlase?!”. Taču jebkādi jautājumi par izlases nepieciešamību būs lieki ikvienam, kas joprojām šad un tad mīl savā ierakstu spēlmanī ievietot ‘Music Of The Spheres’ vai arī vienkārši apjūsmo par “King Monkey” dēvēto Braunu un viņa talantu.

Zināmā mērā izrietot no visa iepriekš teiktā, ‘The Greatest’ sevī ietver pa uzreiz vairākām populārām kompozīcijām no katra Brauna albuma. Tā, piemēram, viņa debijas LP, 1998.gadā izdoto ‘Unfinished Monkey Business’ šeit pārstāv plates pirmās trīs kompozīcijas – ‘My Star’, ‘Corpses In Their Mouths’ un ‘Can`t See Me’. 2000.gada plates ‘Golden Greats’ hīti ‘Love Like A Fountain’, ‘Dolphins Were Monkeys’ un ‘Golden Gaze’ ir nākamie rindas kārtībā, pa starpu ļaujot “iespraukties” vienai no divām ierakstā atrodamajām “UNCLE” melodijām ar Īana Brauna piedalīšanos – ‘Be There’ (otra ir diska beigu daļā atrodamā ‘Reign’). Tikpat – trīs skaņdarbi – ņemti arī no jau pieminētā 2001.gadā izdotā ‘Music Of The Spheres’ un Brauna līdz šim pēdējā albuma, 2004.gada ‘Solarized’. ‘Lovebug’ ir singla ‘Keep What Ya Got’ B-puse, savukārt plati noslēdz divas jaunas Brauna kompozīcijas – ‘All Ablaze’ un ‘Return Of The Fisherman’, kur pirmajā uzsvars likts uz elektroniskiem izteiksmes līdzekļiem (par ko visupirms liecina dziesmas sintētiskais ievads), savukārt ‘Return Of The Fisherman’ ir nedaudz melodiskāks, atgādinot ‘Golden Greats’ albuma daiļradi. Savam mērķim – sniegt ieskatu Īana Brauna daiļradē – ‘The Greatest’ kalpo lieliski. Par pārējo loģiski būtu spriest līdz ar Brauna nākamā albuma iznākšanu.

Noklausies:

‘F.E.A.R.’
[audio:IanBrown_FEAR.mp3]

‘Whispers’
[audio:IanBrown_Whispers.mp3]

‘All Ablaze’
[audio:IanBrown_AllAblaze.mp3]

‘Return Of The Fisherman’
[audio:IanBrown_ReturnOfTheFisherman.mp3]

Albuma dziesmu saraksts:

1.My Star
2.Corpses In Their Mouths
3.Can’t See Me (Bacon & Quarmby Remix)
4.Be There – UNKLE
5.Love Like A Fountain (Single Version)
6.Dolphins Were Monkeys (Single Version)
7.Golden Gaze (Single Version)
8.F.E.A.R.
9.Whispers
10.Forever And A Day (New Version)
11.Keep What Ya Got
12.Time Is My Everything
13.Longsight M13
14.Reign – UNKLE
15.Lovebug (New Version)
16.All Ablaze
17.Return Of The Fisherman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *