Bedouin Soundclash ‘Sounding A Mosaic’ (2,5/5)

Bedouin Soundclash Sounding A MosaicKā izvairīties no rutīnas darbā lietainā rudens pēcpusdienā? Paklausoties nedaudz jancīgu, lecīgu, jautru un visādā ziņā baudāmu Kanādas regeju, protams!

Savu vārdu aizgūstot no izraēļu producenta Badawi 1996.gadā izdotā albuma, “Bedouin Soundclash” otrais albums ‘Sounding A Mosaic’ nav pāris mēnešus par vēlu izdots “vasaras albums” – šeit dzirdamās melodijas krietni vairāk asociējas ar braukšanu ar velosipēdu lietū nekā zvilnēšanu karstās smiltīs. Kingstonas trio (ģitāra, bass un bungas) savu mīlestību pret dub, regeja un funk mūziku ir izteikuši ar gana elementāru (varbūt pat brīžiem pārlieku diletantisku) izteiksmes līdzekļu palīdzību, tomēr efektu nevajadzētu novērtēt pārlieku zemu.

Protams, grupas solista Džeja Malinovska ierobežotās vokāla spējas un bundzinieka “interesantā” pieeja vārdu savienojumam “ritma noturēšana” liedz šo ierakstu analizēt un iztirzāt, balstoties uz regeja mūzikas iezīmju saklausīšanas vai tieši otrādāk – iztrūkuma konkrētajā platē. Tas arī ir vienīgais iespējamais veids, kā izvairīties no tendenciozas spriešanas par kanādiešu izpildītās mūzikas spēju vai nespēju iekļauties regeja mūzikas kopainā.

Fakts ir un paliek – piederība Kingstonas pilsētai (lai arī Kanādā, nevis šāda paša nosaukuma pilsētai regeja mekā Jamaikā) acīm redzot ir spējusi ietekmēt “Bedouin Soundclash” spēju ne īpaši vasarīgajā Ziemeļamerikā radīt gluži teicamus regeja motīvus, kurus varbūt arī nemaz nevajadzētu salīdzināt ar šī žanra pirmsgājējiem un, līdz ar to, no ‘Sounding A Mosaic’ prasīt stilistisku noturību, nedaudz lielāku oriģinalitāti, kaut vai tikai ritma struktūrās, un tamlīdzīgi. Regeja faniem labāk nebendēt nervus, jo šeit nudien klausāms gana elementārs žanra “regejs” skaidrojums bez centieniem ieslīgt šī stila finesēs, tomēr tajā atrodamās Kanādas indīmūzikas ietekmes ir tās, kas ļauj albumu nosaukt par interesantas un savdabīgas jaunrades konglomerātu.

Noklausies:

‘When The Night Feels My Song’
[audio:BedouinSoundclash_WhenTheNightFeelsMySong.mp3]

‘Gyasi Went Home’
[audio:BedouinSoundclash_GyasiWentHome.mp3]

‘Shadow Of A Man’
[audio:BedouinSoundclash_ShadowOfAMan.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *