John Lennon ‘Working Class Hero – The Definitive Lennon’ (3/5)

John Lennon Working Class Hero - The Definitive LennonDomājams, nevienu nepārsteidz fakts, ka ik gadu, tuvojoties ziemas saulgriežiem, ierakstu veikalu plauktus pilda aizvien vairāk mūziķu un grupu labāko dziesmu izlašu. Kā nekā pļaujas laiks. Ja rudeni uztveram par sēņu laiku, tad gada nogali sākot jau ar oktobra sākumu, drošu sirdi varam uzskatīt par izlašu laiku.

‘Working Class Hero – The Definitive Lennon’, kas izdota jau 3.oktobrī un iezīmē to, kas varētu būt bijusi mūziķa 65.dzimšanas diena, ir viena no daudzajām Džona Lenona dziesmu izlasēm, līdz ar to šādā aspektā apskatīta, tā neizpelnītos nekādu dižo uzmanību un, visticamāk, nogrimtu citu līdzinieču kopmasā, kuras dienu pirms Ziemassvētkiem interneta lielveikala „Amazon.com” speciālajā piedāvājumā būs iespējams iegādāties par nieka pāris dolāriem. Un tomēr, par spīti tam, ka jauna Lenona izlase pie klausītājiem nebija nonākusi jau astoņus gadus, kopš ‘Legend’ izdošanas audio un DVD formātā 1997.gadā, tā nav vienīgā aizraujošā un interesantā ziņa šīs izlases sakarā.

Saprotams, ka šeit atrodama gūzma senu dienu hītu un lielākajai daļai diska melodiju buklets ar dziesmu tekstiem nudien nebūs nepieciešams. Tomēr ‘Working Class Hero – The Definitive Lennon’ pievienoto vērtību (papildus faktam, ka izlases saturs pirmoreiz ticis pilnībā no jauna māsterēts, gluži kā liela daļa Lenona post-Bītlu ēras albumu, kas nule laisti klajā atjaunotā, remāsterētā versijā) izceļ visai divdomīgs un visticamāk – arī šādi vērtēts fakts. Proti, izlasē, pretstatā jau pieminētajam ‘Legend’, kas tika veidots kā 1982.gadā tapušās Lenona izlases atkārtoti izdots variants, tikai atmetot visus „liekos” un ne īpaši nozīmīgos opusus kā, piemēram, ‘I`m Losing You’, ‘Working Class Hero – The Definitive Lennon’ atkal jūtams visai konkrēts Lenona atraitnes Joko Ono pirksts, kura pieskāriena rezultātā divu disku izlasē vietu atraduši arī tādi skaņdarbi kā sērīgais, taču, manuprāt, viens no skaistākajiem Lenona opusiem ‘Oh My Love’, protams, netrūkst arī mīlestības pārpilnā ‘Oh Yoko’ un asā ‘Gimme Some Truth’. Diskā tāpat par pārsteigumu parūpējas arī ‘Woman Is The Nigger Of The World’ no ļoti pretrunīgi vērtētā, šķiet, vispolitiskākā Lenona ieraksta, 1972.gadā tapušā ‘Sometime in New York City’, nemaz nerunājot par spēcīgo ‘God’.

Skaidrs, ka nekad neviens neizveidos kāda mūziķa vai grupas tādu labāko dziesmu izlasi, kas ies pie sirds pilnīgi visiem. Un tas arī nav iespējams – tāpēc cilvēkiem ir galva uz pleciem, lai tie iedomātos sastādītu paši savu „ideālo”, šajā gadījumā, Lenona izlasi. Taču ja dažādu iemeslu dēļ nevēlaties to darīt un papildus tam labprāt baudāt arī mazāk populāras Lenona melodijās un spējat vairāk nekā vienu reizi noklausīties cukursaldo ‘Beautiful Boy’, tad ir liela iespēja, ka ‘Working Class Hero – The Definitive Lennon’, ko varētu arī nodēvēt par visģimeniskāko no Lenona izlasēm, jums ies pie sirds tīri labi.

Noklausies:

‘Gimme Some Truth’
[audio:JohnLennon_GimmeSomeTruth.mp3]

‘Happy Xmas (War Is Over)’
[audio:JohnLennon_HappyXmas_WarIsOver.mp3]

‘Power To The People’
[audio:JohnLennon_PowerToThePeople.mp3]

Saturs:

CD 1:
1. (Just Like) Starting Over
2. Imagine
3. Watching The Wheels
4. Jealous Guy
5. Instant Karma! (We All Shine On)
6. Stand By Me
7. Working Class Hero
8. Power To The People
9. Oh My Love
10. Oh Yoko!
11. Nobody Loves You (When You’re Down And Out)
12. Nobody Told Me
13. Bless You
14. Come Together
15. New York City
16. I’m Stepping Out
17. You Are Here
18. Borrowed Time
19. Happy Xmas (War Is Over)

CD 2:
1. Woman
2. Mind Games
3. Out The Blue
4. Whatever Gets You Thru The Night
5. Love
6. Mother
7. Beautiful Boy
8. Woman Is The Nigger Of The World
9. God
10. Scared
11. #9 Dream
12. I’m Losing You
13. Isolation
14. Cold Turkey
15. Intuition
16. Gimme Some Truth
17. Give Peace A Chance
18. Real Love
19. Grow Old With Me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *