The Stands ‘Horse Fabulous’ (3,5/5)

The Stands Horse FabulousBītlu novadnieki, Liverpūles kvartets ‘The Stands’ arī savā otrajā ierakstā, gluži kā cerēts, turpina dzīvot savā pagājušā gada debijas platē ‘All Years Leaving’ ieskicētajā saulainajā pagājušā gadsimta 60.-70.gadu mijas pasaulītē.

Neglābjamie salīdzinājumi ar “bītliem” nav tikai ģeogrāfiski izskaidrojami – blakus grupas līdera Hovija Peina (Howie Payne) apbrīnojami “lenoniskajam” balss tembram (jo īpaši albuma otrajā skaņdarbā ‘Soon Come’), “The Stands” skanējumu vēl senilāku (šī vārda labākajā nozīmē) padara sadarbība ar Losandželosas izcelsmes producentu Tomu Rotroku, kas ‘Horse Fabulous’ iedvesis arī šo to no savu iepriekšējo sadarbības projektu – Beka un “Badly Drawn Boy” noskaņām. Zīmīgi, ka atšķirībā no savas debijas plates, kas tapusi bez producenta, turklāt vēl dzimtajā Liverpūlē un ko Peins žurnāla “Q” jūnija numurā bez sirdsapziņas pārmetumiem nosaucis par “veiksmīgu demo ierakstu”, ‘Horse Fabulous’ dzimis ASV, kas jūtami mainījis grupas skanējumu, piešķirot nedaudz vairāk “svaiga gaisa”, uz kura fona pat atšifrējamas un debijas platē dzirdētas idejas izklausās gluži citādāk. Par piemēru minot, albuma vidusdaļā atrodamajā ‘Back To You’ – vienā no albuma raksturīgākajām melodijām, jūtama reizē Boba Dilana, “Baltā albuma” laika “bītlu”, viegla kantrī, blūza un pat “Beach Boys” pieskaņa. Līdzīgā manierē turpinot visa ieraksta gaitā, jāsecina, ka ‘Horse Fabulous’ savu priekšgājēju pārtrumpo galvenokārt pateicoties Peina atzīstamajam dziesminieka talantam, kas grupas otrajā ierakstā sarūpējis veselu gūzmu veiksmīgu sapņainu popmelodiju šī vārda vislabākajā izpausmē.

Jau pēc ‘All Years Leaving’ “The Stands” pat īpaši nenopūloties spēja ap sevi savērpt īpatnu gaidu, intereses un apbrīnas virpuli, ļaujot cerēt uz “lielām lietām”. Šogad grupa jau paspējusi pabūt “pašu” brāļu Galaheru, a.k.a “pasaules lieliskākās grupas ‘Oasis’” iesildītāju godā, un ‘Horse Fabulous’ tikai apstiprina, ka gaidām ir bijis un, cerams, arī būs pamats. Ironiski, bet pašās jūlija beigās izdošanu piedzīvojis kā jūlija, tā arī nebaidos teikt – visas vasaras raksturīgākais ieraksts.

Noklausies:

‘Mountains Blue And The World Through My Window’
[audio:TheStands_MountainsBlueAndTheWorldThroughMyWindow.mp3]

‘Soon Come’
[audio:TheStands_SoonCome.mp3]

‘Nearer Than Green’
[audio:TheStands_NearerThanGreen.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *