Yo La Tengo ‘Prisoners Of Love’ (3,5/5)

Yo La Tengo Prisoners Of LoveTriju kompaktdisku komplekta, tautā saukta arī par “box set”, apakšvirsrakstā “A Smattering of Scintillating Senescent Songs, 1985-2003”, šķiet, visprecīzāk formulēta 1984.gadā dibinātā Ņūdžersijas indīpopa kolektīva 21 pastāvēšanas gadā tapusī daiļrade.

Tiesa, 42 dziesmu izlasi vairāk nekā 3 stundu garumā ir grūti nosaukt par “mazumiņu”, taču albums savā dažādībā ir pat ļoti dzirkstošs, ko jo īpaši veicina brīvais, sakarīgi ne-hronoloģiskais dziesmu sajaukums, tādējādi reizēm līdzās novietojot pat ļoti dažādas “Yo La Tengo” pērles. Abos pirmajos komplekta diskos atrodami skaņdarbi no visiem grupas deviņiem studijas albumiem (neieskaitot 2002.gadā izdoto albumu ‘The Sounds Of The Sounds Of Science’ – skaņu celiņu franču izcelsmes režisora Žana Penleves īsfilmām, kas nav ticis pārstāvēts arī izlasē), citustarp arī grupas pirmais singls ‘The River Of Water’, kas sākotnēji izdots 7 collu vinila platē. Savukārt ierobežotā daudzumā papildus pieejamais trešais disks ir īpašs gardums tiem, kuru zināšanas par “Yo La Tengo”, dēvētiem arī par “The Velvet Underground” reinkarnāciju, sniedzas tālāk pagātnē nekā tikai līdz grupas līdz šim pēdējam – 2003.gadā izdotajam studijas albumam ‘Summer Sun’. Šeit atrodamas nekad neizdoti “Yo La Tengo” opusi, kā arī dažas pazīstamu skaņdarbu pārstrādātas versijas, kur vidū visvairāk gribētos piesaukt ‘Tom Courtenay’ un ‘Decora’ (abi no grupas 1995.gada albuma ‘Electr-O-Pura’) akustiskās versijas, kā arī neviena cita kā Kevina Šīldsa (“My Bloody Valentine” ģitārists un mugurkauls) apburošo versiju par ‘Autumn Sweater’.

Oponējot grupas bažām par tās daiļrades neizbēgamo novecošanu (atsaucoties uz vārdu “senescent” izlases apakšvirsrakstā), uzskatu, ka “Yo La Tengo”, sasniedzot simbolisku “pilngadību”, izklausās nobriedušāki kā jebkad. Un ja grupa, kas varētu sacensties par visnepamanītākās un nepamatoti nenovērtētākās indī-apvienības titulu, savā trīs disku izlasē, kas apkopo tās karjeru 21 gada garumā, joprojām izklausās tikpat jauna un daudzsološa kā savā pirms 19 gadiem izdotajā debijas platē – kur atrast vēl lielāku komplimentu “Yo La Tengo” spējām?!

Noklausies: ‘Little Eyes’, ‘Stockholm Syndrome’, ‘Autumn Sweater’

Saraksts:

CD 1:
1. Shaker
2. Sugarcube
3. Barnaby, Hardly Working
4. Little Eyes
5. Stockholm Syndrome
6. Our Way To Fall
7. From A Motel 6
8. Swing For Life
9. Tom Courtenay
10. Lewis
11. I Heard You Looking
12. You Can Have It All
13. Did I Tell You

CD 2:
1. The River Of Water
2. Autumn Sweater
3. Big Day Coming
4. Pablo And Andrea
5. Drug Test
6. Season Of The Shark
7. Upside Down
8. The Summer
9. Tears Are In Your Eyes
10. Blue Line Swinger
11. The Story Of Jazz
12. Nuclear War
13. By The Time It Gets Dark

CD 3:
1. Stay Away From Heaven
2. Pencil Test
3. Almost True
4. Tom Courtenay (Acoustic)
5. Big Day Coming (Demo)
6. Dreaming
7. Bad Politics
8. Blue Green Arrow
9. Decora (Acoustic)
10. Out The Window
11. Weather Shy
12. Dreams
13. Autumn Sweater (Remix)
14. Ashes On The Ground
15. Mr. Ameche Plays The Stranger
16. Magnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *