The Delays ‘Faded Seaside Glamour’ (3,5/5)

The Delays ‘Faded Seaside Glamour’Gluži mīklainā veidā viena no pēdējā laika nepārprotami aizraujošākajām un sirsnīgākajām indīmūzikas apvienībām ir spējusi ap sevi saglabāt noslēpumainības plīvuru un, radot vienu no šī gada lieliskākajiem debijas ierakstiem, palikt inkognito.

1996.gadā Sauthemptonā dzimušais kvartets “The Delays” pasauli pirmoreiz pārsteidza tikai apmēram pirms gada – 21.aprīlī klajā laižot savu pirmo singlu – sapņaini vasarīgo ‘Nearer Than Heaven’, kurš, lai arī sasniedza dzirdīgas ausis un Britu Radio 2 ēterā bija dzirdams samērā bieži (līdz prestižajam Radio 1 drusku par zaļu…), tomēr plašāku uzmanību nezināmu iemeslu dēļ nepiesaistīja.

Grupas debijas ieraksts ‘Faded Seaside Glamour’ pārsteidz ne tikai ar savu neglābjama optimisma un vasarīgu emociju pārsātināto skanējumu, kas vietām par iedvesmas avotiem liek piesaukt agrīno “Cocteau Twins” daiļradi, vietām atkal nostāda puišus blakus britu poproka grandiem “The La`s” – vesela eposa vērtas ir “The Delays” solista Grega Gilberta vokālās spējas. Jau no ieraksta pirmajām minūtēm, kurās Gilbertam tik raksturīgā atmosfēriskā, drusku čerkstošā falseta virpinājumi saaug ar Trinidadiešu nacionālā instrumenta – metāla bungu (steel drum) pasāžām, izveidojot vienu no lieliskākajiem pēdējā laika “brīvdienas rītu hītiem”, tā vien šķiet, ka šīs vasaras visbiežāk atskaņotais ieraksts nu ir atrasts. Un var tikai apbrīnot “The Delays” neizskaidrojamo spēju, nepiedāvājot neko absolūti nedzirdētu un jaunu, tomēr prast iedvest dzīvesprieku pat pelēkā un aukstā pavasarī!

Rekomendējami skaņdarbi:
‘No Ending’, ‘Bedroom Scene’, ‘Nearer Than Heaven’, ‘You Wear The Sun’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *