Placebo ‘Soulmates Never Die’ DVD (3,5/5)

Placebo ‘Soulmates Never Die’Britu glamrock populārākie pārstāvji – trio „Placebo”, par godu savas pastāvēšanas desmitajai gadskārtai, nāk klajā ar pirmo DVD disku grupas pastāvēšanas vēsturē.

Skaņa: 4/5
Attēls: 3,5/5
Ekstras: 2,5/5
Emocijas: 4/5

Šķiet, vēl joprojām par labāko Latvijā notikušo koncertu uzskatītā „Placebo” uzstāšanās Ķīpsalas hallē 2001.gadā visticamāk (!!) tomēr nespēj sacensties ar pagājušā gada 18.oktobrī Parīzē noritējušo megašovu, kas daudzviet jau izslavēts kā „Placebo” karjeras augstākais punkts un visu laiku lieliskākais koncerts. Tādēļ ‘Soulmates Never Die’ DVD dzimšana ir gluži likumsakarīga.

Skaņa: Abstrahējoties no Bērsija stadionā notikušā koncerta dziesmu saraksta iztirzāšanas (kur patiesi nav kur piesieties, jo šeit ir viss, sākot no ‘Black-Eyed’ un ‘Bitter End’ līdz pat ‘Protect Me From What I Am’ franču valodas versijai, kuru Braiens Molko izpilda īpaši izjusti), jākonstatē, ka dvd diska skaņas kvalitāte ir ļoti augsta. Apkopojot gan ierastos PCM Stereo un Dolby Digital 5.1 skaņas kodeksus, gan arī īpašo „ekstru” – DTS 5.1, ‘Soulmates Never Die’ sniedz perfekto baudījumu ikvienam, kas augstu vērti piešķir kā „Placebo”, tā arī vispār īpaši kvalitatīviem skaņas ierakstiem. Protams, sēdēt mājas kinozāles „apskāvienos” un atrasties 16 tūkstošu fanu vidū nav viens un tas pats un var patiesi strīdēties, kas ir patīkamāk, tomēr ‘Soulmates Never Die’ pilnīgi noteikti spēj nodrošināt to „Placebo” skanējumu, kādu grupa sniedz savās uzstāšanās reizēs, ar to starpību, ka nav neviena, kas nomītu kājas vai aizsegtu skatu.

Attēls: Nav tāda dvd, kurā attēlots kādas grupas koncerts spētu aizvietot „dzīvajā” izbaudītu uzstāšanos – fakts. Tomēr ‘Soulmates Never Die’ dīvainā spēja ievilkt skatītāju (ar visu viņa klubkrēslu) koncerta atmosfērā nedaudz pat pārsteidz. Gaismu mūzika, lēkājošais „baltsvārcis” Molko, tūkstošiem ņirbošu roku un pārlaimīgu seju – šeit ir viss, lai gandrīz noticētu… Stundu un 40 minūšu ilgās uzstāšanās laikā, blakus lieliskas kvalitātes kadriem, ik pa brīdim pavīd arī daži „mākslinieciski” amatieru videokameras iespraudumi, kuru miltainums un „kvadrāti” sākumā patīkami aizrauj, tomēr ar laiku sāk kaitināt.

Piedevas: Varēja būt vairāk. Tomēr 25 minūšu ilgais dokumentālais materiāls sevī ietver pietiekoši daudz interesantu un jautru mirkļu, tai skaitā pārdomas par vienas koncertsezonas laikā sniegtajām uzstāšanās reizēm Vankuverā un Lionā, attiecīgi 605 klausītājiem un 16,5 tūkstošiem apmeklētāju! Kā sevišķu ekstru uzskatu koncerta izskaņā dzirdamo „The Pixies” hīta ‘Where Is My Mind’ kaverversiju ar paša tā autora, kādreizējā ‘The Pixies’ solista Frenka Bleka līdzdalību, kas uzliek treknu punktu uz „i” vienam no lieliskākajiem pēdējā laika mūzikas dvd ierakstiem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *