Haven ‘All For A Reason’ (1,5/5)

Haven ‘All For A Reason’Ļoti tradicionāls un visādā ziņā patīkams britu poproks ar vienu ļoti būtisku nepilnību – no oriģinalitātes šeit nav ne smakas.

Laikā, kad lielāko daļu Britu salu un visas pārējās Eiropas ir maigi izsakoties “pārņēmis” “Coldplay” drudzis, Kornvolas kvarteta “Haven” akordos šo pakaļskriešanu iespējams sastapt pat bez īpašas ieklausīšanās un dziesmās, kurās nav “Coldplay”, pavisam noteikti ir kaut kas ļoti dzirdēts vai nu no veco jūras vilku “Oasis”, vai arī pavisam “zaļo” “Starsailor” repertuāra. Tiesa, tas gan nav pietiekošs iemesls, lai absolūti atmestu ar roku jaunas un kaut kādā mērā pat cerīgas britu salu jauno talantu apvienības “Haven” otrajai platei, taču tomēr nedaudz kaitina.

Lielāko daļo ‘All For A Reason’ skanējuma sastāda pēc vienota šablona – jaunā albuma pirmā radiohīta ‘Change Direction’ veidoti mīlas eposi, kuri ir neiedomājami paredzami un sintētiski (‘The First Time’, ‘Have No Fear’). Lūk, lielisks ieraksts, pēc kura noklausīšanās top skaidrs, kas ir “pop”(publikai obligāti patiks) pieeja mūzikas radīšanas procesā. Albumu “glābj” vienīgi pāris sirsnīgas muzikālas pērlītes (‘Something Moved Me’, ko nezinātājs gluži droši varētu piedēvēt Badly Drawn Boy; nedaudz ar Doves daiļradi sasaucošais ‘Don`t Say A Word’), kā arī nevaldāmais optimisms, kas burtiski aumaļām gāžas no plates un ļauj ierakstu bez liekām pārdomām ierindot “ballītēs atskaņojamā mūzika” topa augšgalā. Atsaucība garantēta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *