Blondie ‘The Curse Of Blondie’ (3,5/5)

Blondie ‘The Curse Of Blondie’Pašlaik interese par jaunāko ņujorkiešu poproka un pankmūzikas krustojuma “Blondie” albumu ir sasniegusi līdzīgus apmērus kā tālajā 76.gadā, kad tika izdots pirmais pārokeāna (tolaik) piecinieka albums ar tādu pašu nosaukumu ‘Blondie’.

Ir pagājuši nepilni 30 gadi, ir mainījušies grupas dalībnieki, “Blondie” ir paspējuši radīt četrus patiesi lieliskus, trīs mazāk lieliskus, tomēr joprojām interesantus albumus, vēl piedevām paspējuši pa starpu izjukt… Un tomēr – labas mūzikas enerģijai nav robežu, “Blondie” vēl joprojām “rullē”!

‘The Curse Of Blondie’ piedāvā vairāk nekā stundu ilgu ceļojumu pankroka un deju mūzikas noskaņās. 14 pilnīgi jaunas dziesmas, no kurām viena (‘Good Boys’) jau paspējusi iekarot radiostaciju ētera viļņus arī Latvijā, parāda četrotni dažādās gaismās. Šeit atrodamas gan melodijas, kas uzjundīs nostaļģiskas jūtas tiem, kas ‘Blondie’ klausījās pirms, piemēram, divdesmit gadiem, taču albumā ir arī ļoti daudz kas no tā, ko pašlaik rada un mēģina radīt tādi visnotaļ modernas mūzikas caurstrāvoti projekti kā, piemēram, nedaudz augstāk pieminētie “Basement Jaxx”.

Vēl joprojām apreibina lieliskā grupas solistes Debijas Harijas balss (šķiet, ka šī dāma nemaz nenoveco!). Tāpat atzīstamas pārmaiņas ir jūtamas dziesmu pavadījumos – lipīgas melodijas un spēcīgi ritmi, kas draud iekarot klausītāja prātu un nelaist to vaļā uz ļoti ilgu laiku, jaunajā platē ir ļoti izplatīti.

Tas jau arī ir izslavētais “Blondie” lāsts – ja reiz būsi ievietojis ugunīgi sarkano kompaktdisku savā audiosistēmā un nospiedis podziņu “play”, “Blondie” iekaros tavu prātu uz ilgu laiku! Un kas gan tev cits atliek kā padoties… Ar lielāko prieku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *