Peter Gabriel ‘Hit’ (4/5)

Peter Gabriel ‘Hit’Par spīti ļoti askētiskajam albuma dizainam, neizteiksmīgajam pirmā vāka attēlam un Geibriela albumiem tik raksturīgā 30 lapaspušu biezā bukleta iztrūkumam, šī labāko dziesmu izlase ir patiesi vērtīgs ieguvums ikvienam, kas ir kaut nedaudz interesējies par sirmbārdainā ģēnija daiļradi!

Tāpat atzīstama ir arī šīs divu disku izlases dziesmu atlase. Katram diskam ir savs nosaukums. Pirmais, rozā disks ir rotāts ar uzrakstu “Hit”, savukārt otrs, zaļais disks ir nosaukts par “Miss”. Autora doma tādējādi ir pilnībā skaidra – ja pirmajā izlases diskā ir sapulcināti paši populārākie mākslinieka skaņdarbi – hīti, tad otrs disks piedāvā nedaudz citādāku Geibrielu – domīgāku, nopietnāku, mazāk populāru. Jāatzīst, ka tieši otrais izlases disks man patika vislabāk, galvenokārt tādu skaņdarbu kā ‘I Grieve’ vai ‘The Tower That Ate People’ dēļ, kuri . Tomēr es autora vietā šo disku nosauktu nedaudz citādāk, piemēram “And now – something completely different…”! ‘Hit’ ir veidots tā, lai interesanti būtu ikvienam klausītājam; gan tādam, kas Geibrielu pazīst jau sen un zina, ko meklēt, gan arī tādam, kas vēl tikai taustās pa mūziķa radītajiem skaņu labirintiem un mēģina “atkost” viņa piedāvātos “cietos riekstus”. Kaut gan – nekā atkožama jau patiesībā tur nav – ļoti pilna, spēcīga, interesanta skaņa, trāpīgi teksti un skaņu efekti.

Vienvārdsakot – ja vēlaties dzirdēt tipisku Geibrielu, šī ir tā vieta un veids, kā to izdarīt. Un ja jums ir zināms kāds, kas vārdu salikumu “Pīters Geibriels” dzird pirmoreiz, esiet tik labi – uzdāviniet viņam šo izlasi! Viņam viss uzreiz taps skaidrs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *