Various Artists ‘Where We Live – Stand For What You Stand On (A Benefit CD For Earthjustice)’ (3,5/5)

Various Artists ‘Where We Live - Stand For What You Stand On (A Benefit CD For Earthjustice)’Vai tas maz ir iespējams, ka pavisam drīz no mājas varēs iziet tikai ar gāzmasku bruņojies cilvēks, svaigi spiesta apelsīnu sula maksās miljonus, savukārt kartupeļu plantāciju vietā pastiprināti visā pasaulē tiks audzēti gurķi, jo tajos ir vairāk ūdens, kas būs kļuvis par tikpat lielu deficītu kā laba mūzika… Kas to lai zina? Varbūt…

Taču ir cilvēki, kas nesamierinās ar šādu nākotnes ainavu, sanāk kopā un izdomā, ka vislabākais, kā palīdzēt mātei Dabai, ir – dziedāt! Tieši šāds ir arī labdarības kompaktdiska ‘Where We Live – Stand For What You Stand On’ galvenais mērķis – jau kuro reizi mēģināt likt cilvēkus padomāt ne tikai par miljonus vērto apelsīnu sulu, bet arī par gaisa un ūdens kvalitāti, globālo sasilšanu un citiem plašsaziņas līdzekļos bieži aprunātiem tematiem.

Diskā kopā atrodamas sešpadsmit kompozīcijas, kuru izpildītāji ir visdažādākie, sākot ar Noru Džonsu un beidzot ar Bobu Dilanu. Pats fakts, ka pasaulē pazīstami mūziķi piedalās labdarības akcijās, nav ittin nekas jauns. Arī šādas un līdzīgas mūzikas izlases ir diezgan bieža parādība. Tomēr starp vairākiem pilnīgi neko neizsakošiem skaņdarbiem ir pārītis patiesi interesantu dziesmu kā, piemēram, jau pieminētā Boba Dilana roķīgais ‘Watching The River Flow’, Lū Rīda versija par Ārmstronga ‘What A Wonderful World’, tāpat par pārsteigumu ir parūpējušies “Los Lobos”, kuru izpildītais Mārvina Geja ‘What`s Going On’ ir viena no diska pērlēm. Tāpat ierakstā piedalījušies vēl vairāki ļoti leģendāri mākslinieki, tostarp Bonija Raita, Toms Vaitss, kā arī Lū Rīds, kā rezultātā ir radīta šī gada, šķiet, interesantākā labāko dziesmu izlase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *