The Shins ‘Chutes Too Narrow’ (4,5/5)

The Shins ‘Chutes Too Narrow’Viņi ir no Albukerkes! Ir tāda vietiņa Ņūmeksikā, kas ļoti bieži parādās dažādu grupu dziesmu tekstos un vismaz man asociējas ar pasaules aizmirstu nostūri, kurā iespējams pilnīgi viss, tostarp arī radīt vienkārši lielisku indie-roku!

“The Shins” mūzikas pasaulē debitēja pirms diviem gadiem – toreiz viņu albums “Oh, Inverted World” piedāvāja vēl mazpopulāru skatījumu populārajā mūzikā – nedaudz no psihodēlijas, nedaudz no “Beach Boys”, vēl nedaudz sirreālu dziesmu tekstu un visam pa virsu pamatīga deva dzīvesprieka. Nu kas tad tādā Albukerkē cits atliek kā priecāties par dzīvi!

Jaunajā diskā “The Shins” ir saglabājuši lielu devu no jau pieminētajām īpašībām, kas viņu agrāko gadu mūziku padarīja tik siltu un patīkamu. Taču šis tas ir atšķirīgs. Tā, piemēram, ‘Chutes Too Narrow’ vairs nav to psihodēlisko pasāžu, kas viņu pirmo albumu ļāva piedēvēt pat ambient mūzikas lauciņam. Tomēr to, šķiet, pat nevar nosaukt par trūkumu, jo dzīve attīstās “pa spirāli uz augšu” un pārokeāna četrotne to ir sapratusi jau sen. Tieši tāpēc “The Shins” turpina eksperimentēt, radīt jaunus, lieliskus skaņdarbus, kas vietām ļoti spēcīgi atgādina leģendāros Liverpūles veterānus “The Beatles”. Albumā dažviet parādās stīgu ansambļu iespēles (‘Saint Simon’), tāpat pavadošajam sastāvam pievienotas elektriskās ērģeles, kas saliedē albuma skanējumu un padara to par vienu, nedalāmu veselumu. Ja pirmais “The Shins” albums 2001.gadā tika nosaukts par “vienu no lieliskākajām indie-roka debijām” un bija lielisks indie-popa produkts, tad ‘Chutes Too Narrow’ ir patiess pārsteigums un ja ne pārspēj, tad noteikti atkārto viņu pirmā diska panākumus, tikai jaunā kvalitātē. Jaunā plate izpelnījusies augstu kritiķu atzinību visā pasaulē, taču albukerkiešu četrinieka laiks vēl tikai pienāks, ticiet man! Un tad mēs visi redzēsim! Pilnīgi noteikti viens no šī gada lieliskākajiem albumiem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *