Lamb ‘Remixed’ (2/5)

Lamb RemixedMūzikas pasaulē grupu dziesmu remiksi ir pārāk bieža parādība, lai tai vispār pievērstu uzmanību. Tiek miksēts un pārveidots viss, turklāt bieži gala rezultāts absolūti neatgādina to, kas ticis ņemts kā izejmateriāls. Daži to uzskata par labu iezīmi.

Lai kā arī nebūtu, visā šajā „mikšļu” daudzveidībā nejauši pamanīju ierakstu, kurā dažādi vairāk vai mazāk pazīstami remiksu autori bija mūzikas valodā „izteikušies” par Mančestras sapņaino elektronikas, drum&bass un downtempo kolektīva „Lamb” daiļradi. Laikam jāpiebilst, ka tie, kam Luīzes Rodes virsvadītā apvienība ir pilnībā sveša, „ieteicamā literatūra” pirms ‘Remixed’ baudīšanas būtu grupas 2001.gada albums ‘What Sound’. Pēc tā visa turpinājumā sekojošā sajūsma par Rodes jaunkundzes vokālu taps skaidrāka.

‘Remixed’ divu disku un nedaudz vairāk nekā divu stundu ilgajā skanējumā iespējams atrast visdažādākās variācijas par skaņdarbu ‘Gold’, ‘Gabriel’, ‘Gorecki’ vai ‘Wonder’ tematiku. Remiksu autoru vidū atrodami arī tādi vārdi kā „Autechre”, „A Guy Called Gerald”, „Photek”, „Kruder & Dorfmeister” un „Global Communication”, kur tieši abi pēdējie uzskatāmi par labākajiem diska „autoriem”.

‘Remixed’ personīgi man pietrūka atmosfērisku epizožu, jo pamatā albums tomēr ir un paliek balstīts d&b ritmos, taču jāpiekrīt, ka retie ambient metodoloģijā balstītie skaņdarbi ir gana spēcīgi, lai izlasi nenorakstītu vis kā vienu no neskaitāmajiem dīdžeja disku somas „iemītniekiem”, bet dotu tai iespēju dzīvot arī ārpus deju zāles. Tāpat jāpiekrīt, ka izlase būtu tikai ieguvusi, ja, šķiroties no pāris gluži liekiem miksiem, tā taptu satilpināta vienā kompaktdiskā, piedāvājot mazāk plašu, taču konkrēti virzītu muzikālu piedzīvojumu, kurā, par laimi, centrālais varonis tomēr ir „Lamb”, nenogrimstot elektronisku trokšņu virpulī, bet ar to palīdzību atklājot jaunus un jaunus Mančestras dueta apvāršņus.

Noklausies:

‘Gorecki (Global Communication Mix)’
[audio:Lamb_Gorecki.mp3]

‘Please (Mezzowave Mix)’
[audio:Lamb_Please.mp3]

‘What Sound (Tom Middleton Deep Step Mix)’
[audio:Lamb_WhatSound.mp3]

Albuma dziesmu saraksts:

CD 1:
1. What Sound (Tom Middleton Deep Step Mix)
2. Cottonwool (A Guy Called Gerald Mix)
3. God Bless (Wagon Christ MIx)
4. Gold (Mr Scruff Mix)
5. Softly (Bola Remix)
6. Gold (Autechre Mix)
7. Little Things (Klute Mix)
8. Gabriel (Si Begg’s 5.1 Futures Remix)
9. Please (Mezzowave Mix)
10. Wonder (Lento Mix 1)
11. Heaven (Funkstorung Mix)

CD 2:
1. Alien (Photek Remix)
2. Trans Fatty Acid (Kruder & Dorfmeister Remix Edit)
3. All In Your Hands (Rae & Christian Remix)
4. B.Line (Andy Votel Mix)
5. Gorecki (Global Communication Mix)
6. Gabriel (MJ Cole Remix)
7. Wonder (Dead Guys Vocal Mix)
8. Sweet (Soulchild Radio Mix)
9. Cottonwool (Fila Brazilia Mix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *