The Helio Sequence ‘Keep Your Eyes Ahead’ (3,5/5)

helioMazpazīstamas Oregonas štata indīroka grupas ceturtais albums, kura ieraksta laikā grupas solists pazaudējis balsi un viņam nācies no jauna iemācīties dziedāt – lūk, mans pēdējā laika “skaņu celiņš”.

“The Helio Sequence” ir divi puiši, kas savus ierakstus izdod prestižā “Sub Pop” leibla paspārnē un, gluži kā izdevniecības biedri un arī “Slapjā sapņa” slejās reiz apskatītie “Band Of Horses”, viņi piedāvā savdabīgu saldas lo-fi indie-popmūzikas miksli, kuram ir grūti pretoties. Albuma dažādā skanējuma gaitā izdodas sastapties gan ar neretiem elektronikas iestarpinājumiem, gan ar pilnīgi atšķirīgām, akustiskām un izteikti “dilaniskām” noskaņām. Jāpiekrīt dažviet dzirdētām frāzēm – priekš grupas ar tikai diviem dalībniekiem, rezultāts ir ļoti pat pārsteidzošs, bagātīgs un frāzi “skaņu siena” prātā saucošs. Vietumis albumā rodas sajūta, ka šādi varētu izklausīties “U2”, ja viņi nebūtu tik “lieli”, bet gan joprojām tīri labprāt uzspēlētu kādā “Depo” stila klubā un staigātu garās šallēs un mēteļos ar augstām apkaklēm.

Lai arī par šiem džekiem varētu jūsmot un diskutēt gari un plaši, kaut kā neprasās. Kaut vai tāpēc, ka, “tehniski” raugoties, nav, nav viņi jaunas pasaules atklājēji un arī ‘Keep Your Eyes Ahead’ priekšgājēji nav dzirdēti, lai varētu spriest par to, kā grupa attīstījusies muzikāli (runā gan, ka ‘Keep Your Eyes Ahead’ ir puišu labākais ieraksts). Taču galvenais iemesls, kāpēc mēģināt iztikt bez liekiem vārdiem, slēpjas tajā, ka viņu mūzika pasaka daudz vairāk nekā jebkādi tās raksturošanas mēģinājumi. Citiem vārdiem sakot – uz papīra nepretenciozi, praksē – necerēti aizraujoši. Var mēģināt klausīties “duetā” ar jaunāko “Destroyer” plati, kuras depresīvajām noskaņām šīs būs labas – saules un pavasara pilnas zāles.

The Helio Sequence – Don’t Look Away (no grupas iepriekšējā, 2004.gada albuma ‘Love and Distance’):

[youtube 7hIHwgPZ13g nolink]

Noklausies:

Can’t Say No
[audio:TheHelioSequence_CantSayNo.mp3]

Back To This
[audio:TheHelioSequence_BackToThis.mp3]

Broken Afternoon
[audio:TheHelioSequence_BrokenAfternoon.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *