Scouting For Girls ‘Scouting For Girls’ (1,5/5)

scoutingJa pēc albuma pirmās dziesmas (‘Keep On Walking’) izdzirdēšanas un, protams, plates centrālā hita ‘Elvis Ain’t Dead’ 25.noklausīšanās reizes prasās “Scouting For Girls” debijas plati pielīdzināt dzīvespriecīgajiem britu puišiem no “Athletes” rindām, tad ar nožēlu brīdi vēlāk nākas atzīt, ka pārējais britu jaunās “pop-megagrupas” debijas plates muzikālais materiāls ir reti nebaudāms.

Abi iepriekšminētie skaņdarbi ir vienīgie šai platē, kas katrs savā veidā demonstrē zināmu inteliģenci un stilu “Scouting For Girls” pārstāvētā poproka žanra ietvaros. Tas, kas paliek pāri ir absolūti vienveidīgs, aizmirstams un bezzobains pop-sūds, salīdzinājumā ar kuru svaigākā jau piesaukto “Athletes” zēnu plate ir nosaucama par “tīri veiksmīgu”.

Pēc abiem plates pirmajiem singliem – divām praktiski identiskām plates sākumdaļas dziesmām ir atrodama vismaz viena epizode šai balagānā, kurā ir gandrīz pat patīkami ieklausīties. Dziesma ‘The Airplane Song’ prātā atsauc šo to iz “Dave Matthews Band”, “Live” u.c. tamlīdzīgu jauniešu roka aizokeāna spēlmaņu daiļrades. Ko līdzīgu grupa mēģinājusi paveikt arī sekojošajā ‘Heartbeat’, bet rezultāti nav pieminēšanas vērti.

Kad jau tā vien roka sniedzas pēc “stop” pogas, ieskanas aktuālais albuma skaņdarbs ‘Elvis Ain’t Dead’ (skat.video), kurš patiesībā uzmanību piesaista tikai ar divām lietām – atklāti nošpikotu elektrisko ērģelīšu ievadu a-la-80.gaumē un faktu, ka šis skaņdarbs šobrīd skan visur. Noņemot to otro nost, patiesi nezinu, vai maz kāds ārpus Lielbritānijas (kur šobrīd visi ir kā sadeguši šā apskata subjekta sakarā) būtu pamanījis tādus ‘Scouting For Girls’. Daudz, daudz var panākt ar labu mārketingu mūsdienās.

[youtube cPUrUCEKEZk nolink]

Bet, nezīlējot kā būtu vai nebūtu, pavisam godīgi jāsecina, ka pie šī albuma klausīšanās pavadītās 30 ar kapeikām minūtes ir bijušas vienas no pēdējā laika visstulbāk izmantotajām laika drupatām. Tīri pragmatiski pieejot – neieguvu neko vērtīgu, neuzzināju neko jaunu, izmisīgi centos graujošus defektus pārvērst par neuzmanības kļūdām, bet pats galvenais – tā arī neatradu nevienu citu argumentu kā jau grupas nosaukumā minētais, ar kuru izskaidrot šā kolektīva eksistenci. Un, paturpinot domu – nabaga meitenes, kas uzķersies. Baigi jau nu kādam vajag bariņu iedomīgu narcisu, kas par mīlestību dzied tā, it kā lasītu kefīra pakas etiķeti.

Noklausies:

Keep On Walking
[audio:ScoutingForGirls_KeepOnWalking.mp3]

She’s So Lovely
[audio:ScoutingForGirls_ShesSoLovely.mp3]

The Airplane Song
[audio:ScoutingForGirls_TheAirplaneSong.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *