Ringo Starr ‘Liverpool 8’ (2,5/5)

ringo“Vecais zēns” Ringo ir ierakstījis jaunu albumu! Tu uzminēji – tas ir diezgan smieklīgs, mazliet nostaļģisks un pilnīgi noteikti – ātri aizmirstams. Taču jauks.

Jāatzīstas, jaunākos gados daudzkārt esmu mēģinājis sevi asociēt ar Liverpūles kvarteta buņģieri. Nē, ne tikai sava deguna izmēra dēļ. Galvenokārt tāpēc, ka esmu neglābjami slinks, un Ringo Stārs savos “ziedu laikos” vismaz man simbolizēja veiksmes formulu – atrasties īstajā laikā, īstajā vietā, un klusi, savā nodabā, ar diezgan pabriesmīgu bungu spēli fantastiski populārā grupā bez liekām pretenzijām “neko nedarot” kļūt slavenam.

Nebūtu tā visa, diez vai tagad kādu interesētu kāda visai viduvēja 60.gadu bundzinieka 14.soloalbums. Bet var jau būt. Lai kā arī nebūtu, ‘Liverpool 8’ – tā sauc albumu – ievadošā, šādi pat nosauktā tituldziesma ar ievadteikumu “I was a sailor first / i sailed the sea / then i got a job / in a factory”, mirkli vēlāk neaizmirstot piesaukt “George and Paul / and my friend John”, kā minimums ievelk klausītāja sejā platu smaidu.

Albums muzikālā ziņā ir pilnīgs rasols. Attaisnojums – albuma tapšanas laikā mainījās tā producents no Marka Hadsona, kas ir “riktīgs roka producents”, jo piedalījies “Aerosmith” dziesmas ‘Livin’ On The Edge’ producēšanā, uz Deivu Stjuartu, kas pazīstams arī kā “Eurythmics” producents (loģiski – elektronikas un sintezatoru fanāts). Tā visa rezultātā platē zem viena jumta sadzīvo gan “classic rock” noskaņas, gan atsauces uz Pola Makartnija “Wings” ēru un “bītlu” ‘Abbey Road’ plates pilnskanīgajiem aranžējumiem – jā, pat folk-roks (a-la-‘Hope Of Deliverance’) un eksperimentāli “sintezatoru roka” opusi. Šeit pat ir atrodama viena pasodoble!

Gribētos loģiski teikt – garlaicīgi nav. Bet patiesībā ir. No otras puses – šis nav albums, kurā ieklausīties. Tas ir albums, kuru ar prieku iesviest savas mašīnas disku spēlmanī, lai, sēžot sastrēgumā, izvairītos no jebkāda stresa. ‘Liverpool 8’ nudien ir spilgts pierādījums tam, ka Ringo bija un sirdī ir palicis vienkāršs britu zellis, kurš varētu savu memuāru priekšvārdā droši citēt pats sevi: “Hi, my name is Ringo, i play the drums. Sometimes i play a fool.”

Noklausies:

Liverpool 8
[audio:RingoStarr_Liverpool8.mp3]

Think About You
[audio:RingoStarr_ThinkAboutYou.mp3]

For Love
[audio:RingoStarr_ForLove.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *