Ryan Adams ‘Easy Tiger’ (3,5/5)

Ryan Adams ‘Easy Tiger’Ar vairāk nekā mēneša “nobīdi” beidzot izdodas ielūkoties jaunākajā amerikāņu “alt.country” dziesminieka Raiena Adamsa ierakstā ‘Easy Tiger’, kurš jau kopš savas izdošanas jūnija nogalē nav zaudējis savu šarmu, kā dēļ tā vien prasās tieši šo plati nosaukt par šībrīža vasaras albumu numur viens.

Iemesli tik skaļam apgalvojumam? Šajā vietā laikam vajadzētu uzskaitīt visus Džeksonvilā dzimušā Raiena Adamsa vai viņa slavenās grupas “Whiskeytown” muzikālos sasniegumus un attaisnot, kāpēc tieši šis mākslinieks ir pelnījis saukties par pazīstamāko no visiem neskaitāmajiem mega-plašās ASV “alt.country” scēnas pārstāvjiem. Taču tā kā runa ir un paliek par mūziķa jaunāko, kopskaitā devīto soloalbumu (ārpus “Whiskeytown”) un tā kā turklāt šai platei piemīt nenoliedzams šarms, mīļums un pat seksapīls, tad būtu grēks neizmantot visas sniegtās iespējas par šo plati pastāstīt pēc iespējas vairāk.

Albumā ‘Easy Tiger’ Adamsam turpina palīdzēt viņa pavadošā grupa “The Cardinals”. Rezultāts ir saturiski sabalansēts kantrī un rokmūzikas ieraksts, kurā savu roku pielikusi arī dziedātāja Šerila Krova, kuras vokāls dzirdams sapņainajā kantrīroka balādē ‘Two’.

[youtube 46EBRjRKlGQ nolink]

Gluži kā šī kompozīcija, tā arī viss ‘Easy Tiger’ ir mīlestības pārpilns potenciālu hitu apkopojums – labākais piemērs, kuru izmantot brīžos, kad kāds, kašķi meklējot, vīpsnā, ka kantrī jau tāds šlāgeris vien ir un nekā skaista tajā atrast nav iespējams.

Taču ‘Easy Tiger’ nav tikai “miegu uzdzenošs saldu balāžu apkopojums”, gluži otrādi – tādi skaņdarbi kā ‘Halloween Head’ (skat.video) gan attaisno plates ierindošanu kantrīroka kategorijā, gan arī neatvairāmi atgādina ainas un melodijas no filmas “Elizabethtown” – šķiet, vēl viena lieliska ilustratīva materiāla, kas demonstrē kā “alt.country” kultūru, tā arī tās loģisko atvasinājumu – ASV austrumu/centrālās daļas (jo īpaši Kentukī štata) dabu un muzikālo mantojumu.

Un stāstīt par ‘Easy Tiger’ un nerunāt par vasaras sauli, vēju matos un mīlestību nav iespējams. Fakts, ka mīlestība mūsdienu pasaulē (par laimi) atkal “nāk modē” ir palīdzējis ‘Easy Tiger’ kļūt par visu laiku visvairāk pieprasītāko Raiena Adamsa albumu, ne tikai debitējot “Billboard” topa 7.vietā, bet arī atklājot, ka mūziķim mīt cienītāji arī Īrijā, Beļģijā un – jā, Igaunijā, kur Raiena Adamsa vārds vēl nekad nav bijis atrodams pirktāko albumu sarakstos. Diez kā ir Latvijā? Un ko tu grasies darīt lietas labā? :)

Noklausies:

‘Everybody Knows’
[audio:RyanAdams_EverybodyKnows.mp3]

‘Rip Off’
[audio:RyanAdams_RipOff.mp3]

‘These Girls’
[audio:RyanAdams_TheseGirls.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *