Patrick Wolf ‘The Magic Position’ (3,5/5)

Patrick Wolf ‘The Magic Position’“Jauno laiku Deivids Bovijs” – tieši šādu salīdzinājumu ar savu līdzšinējo, divus albumus plašo daiļradi izpelnījies īru dziesminieks, indīmūzikas cienītāju vidū augsti vērtētais un nieka 23 gadus vecais multiinstrumentālists Patriks Volfs.

Šonedēļ klajā nācis mūziķa trešais studijas ieraksts, kas vienlaikus ir arī Volfa debija liela ierakstu leibla – šajā gadījumā izdevniecības “Polydor” paspārnē. Plates ierakstā Volfam talkā nākusi ekscentriskā britu dziesminiece un aktrise Marianna Feitfula (‘Magpie’), kā arī Edvards Lerikins no vēl viena netradicionālas indīmūzikas fanu iecienīta kolektīva – “Larrikin Love”.

Ja spējat iztēloties mūzikas ierakstu, kas varētu sevī apvienot pa druskai no Deivida Bovija, Mariannas Feitfulas un, piemēram, Džefa Baklija repertuāra, tad jau aptuveni nojaušat, ko sagaidīt no Patrika Volfa jaunās plates. Izsakoties līdzībās, savā mūzikā Volfs miksē krietnu devu Baklija depresivitātes un “eksistenciālu pārdomu” (‘Bluebells’, ‘Augustine’), Feitfulas viegluma (‘Enchanted’) un Bovija daiļrades sākumposma bravūras (‘The Magic Position’, ‘Accident & Emergency’) – to visu kopā samaisot var iegūt virspusēju ieskatu ‘The Magic Position’ noskaņā.

Taču tas nav viss. Savā jaunākajā ierakstā Volfs meistarīgāk kā jebkad attaisno terminu “indī-dziesminieks” un pievieno tam krietnu devu eksperimentālu noskaņu. Tā, piemēram, plates pirmais singls ‘Accident & Emergency’ (skat.video) prātā atsauc jau šo to no “LCD Soundsystem” daiļrades, kopā trīs minūtes ilgie ‘The Kiss’ un ‘Secret Garden’ albumā ienes “ambient” un “noise” vēsmas, savukārt gan albuma ievadā, gan tā izskaņā atrodams stīgu ansambļa ievads. Visam minētajam “pa starpām” salieciet pārmaiņus sērīgus un ne tik skumjus “lo-fi” dziesminieku manierē ieturētus muzikālus stāstus, un pastāstiet – kāda žanra ieraksts šis ir?

[youtube IiT-liDyxqQ nolink]

Kamēr tie, kas rūpīgi sekojuši līdzi Volfa abu iepriekšējo albumu skanējumam, var mēģināt vētīt, ir vai nav šis britu jauneklis savā svaigākajā ierakstā kļuvis “popsīgāks” (un vai tas viņam ir nodarījis kādu ļaunumu), pārējā “mūzikas sabiedrība” var tikai cerēt, ka pēc iespējas drīzākā laikā Patriks Volfs beidzot zaudēs savu “labākā (gandrīz) nepazīstamā britu mūziķa” titulu, kurš viņam – 23 gadus vecam mūziķim ar diviem lieliskiem ierakstiem “bagāžā” un nenoliedzamu muzikālu briedumu savā jaunākajā veikumā, nu nemaz vairs nepiestāv.

Noklausies:

‘Bluebells’
[audio:PatrickWolf_Bluebells.mp3]

‘Magpie’
[audio:PatrickWolf_Magpie.mp3]

‘Augustine’
[audio:PatrickWolf_Augustine.mp3]

3 thoughts on “Patrick Wolf ‘The Magic Position’ (3,5/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *