James Dean Bradfield ‘The Great Western’ (2,5/5)

bradfieldKā jau solīts, ar Džeimsa Dīna Bredfīlda debijas plates recenziju turpinām izvērtēt grupas “Manic Street Preachers” dalībnieku soloprojektu plusus un mīnusus.

Nācis klajā jau jūlija beigās, “Manic Street Preachers” solista pirmais soloalbums pirmām kārtām nosaucams par dziļu reveransu Bredfīldam tik tuvajai pēc-“Smiths” posma britu popmūzikai, ko gandrīz perfekti ir izdevies “iekonservēt” arī ‘The Great Western’ 11 kompozīciju un 37 minūšu ilgajā skanējumā, un uz kā būtībā balstīta arī lielākā daļa pašu “Manic Street Preachers” ierakstu. Liegas un nu ļoti jau nu tipiskas britu popbalādes mijas ar raupjākām notīm un ritmiem, neliekot ne uz brīdi runāt par pārlieku vienkāršību, “iziešanu uz masām” vai ko tamlīdzīgu. Bredfīlds savā solodebijas ierakstā ir godīgs, brīvs un vienkāršs, ko demonstrē arī dziesmu teksti, kurus varētu nosaukt par “ikdienišķi dramatiskiem”.

Tomēr, atšķirībā no iepriekš aplūkotā Bredfīlda kolēģa Nikija Vaira solo debijas ieraksta ‘I Killed The Zeitgeist’, kurā Vairs piekopis britu “mūzikas arheoloģiju”, Bredfīlds gājis vieglāku ceļu un, visticamāk – aiz pieraduma – radījis gūzmu vieglu pophimnu, kas prasīties prasās tikt dungotas, no rīta dodoties uz darbu. Tēlaini izsakoties, tas ir “The Cure” Nikija Vaira izpildījumā pret “The House Of Love” un Rodu Stjuartu Bredfīlda gaumē. Un būtībā tas nav ne pārmetums, ne arī milzīgs pluss – tā ir ‘The Great Western’ būtība. Ironiskākais ir tas, ka plate, kuras sakarā īsti negribas piesaukt “Manic Street Preachers” (lai arī šeit ik uz soļa klausītāju sagaida kas attāli līdzīgs “patīkamam atkalredzēšanās priekam”), krietni pārtrumpo visu, ko “MSP” darījuši pēdējos gados – varbūt tāpēc daudz kas no Bredfīlda plates, visticamāk, pie sirds ies tiem, kas no “Manic Street Preachers” fonotēkas visvairāk iecienījuši grupas populārākos hītus, tikmēr Vaira fanu pulkā kā mājās jutīsies tie, kas joprojām sēro par Ričija Džeimsa mīklaino likteni.

Noklausies:

Bad Boys And Painkillers
[audio:JamesDeanBradfield_BadBoysAndPainkillers.mp3]

Run Romeo Run
[audio:JamesDeanBradfield_RunRomeoRun.mp3]

To See A Friend In Tears
[audio:JamesDeanBradfield_ToSeeAFriendInTears.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *