Gomez ‘How We Operate’ (3/5)

‘How We Operate’ ir jau piektais britu indīroka kvinteta studijas albums. Tapis Londonā, grupu “Pixies” un “Foo Fighters” producenta Džila Nortona uzraudzībā, jaunais ieraksts demonstrē “Gomez” spējas, eksperimentējot ar saturu, panākt rezultātu, kas tā īsti nemaz neatgādina “Gomez”.

Tas attiecas kā uz grupas vokālistu Tomu Greju, kura albuma tapšanas stadijas “muzikālas literatūras” sarakstā noteikti bijis atrodams Nika Dreika vārds, tā arī uz ‘How We Operate’ melodijām kopumā, kuru vidū izteikti dominē “Gomez” kontekstā iepriekš maz lietots vārds – kantrī. Tas izskaidro albumu caurvijošo un grupas sakarā salīdzinoši rimto skanējumu, kas savukārt attaisno ‘How We Operate’ recenzijas ierindošanu savdabīgajā “lietus mūzikas” kategorijā.

Tiesa, vienīgā neskaidrība paliek – kādā veidā grupai, kas allaž ir raksturojusies ar spēcīgiem ģitāru akordiem un ugunīgiem ritmiem, ar albumu, kurā netrūkst ne bandžo solo, ne arī skaņdarbu, kas vairāk nekā piecu minūšu ilga skanējuma laikā tā arī nespēj kulminēt “kliedzoša” ģitārroka cauraustā finālā, izdodas panākt tādu cieņu un apbrīnu, kādu jau pēc pāris noklausīšanās reizēm izraisa ‘How We Operate’?

Noklausies:

‘See The World’
[audio:Gomez_SeeTheWorld.mp3]

‘How We Operate’
[audio:Gomez_HowWeOperate.mp3]

‘Chasing Ghosts With Alcohol’
[audio:Gomez_ChasingGhostsWithAlcohol.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *