Jens Lekman ‘Oh You’re So Silent Jens’ (4/5)

Jens Lekman Oh You’re So Silent JensVarbūt pateicoties faktam, ka ikgadējajā BBC rīkotajā mūzikas ekspertu aptaujā “Sounds Of 2006” par gada potenciāli labāko debijas ierakstu atzīts britu dziesminieces Korinas Beilijas Rejas (Corinne Bailey Rae) paštitulētais debijas albums, ir radies iemesls rūpīgāku uzmanību pievērst šī tik senā, taču allaž svaigā žanra mūziķu jaunākajiem veikumiem.

Tiesa, šī apskata subjekts – zviedru dziesminieks Jenss Lekmans un viņa singlu kolekcija ‘Oh You’re So Silent Jens’, nav īsti ierindojama potenciāli labāko 2006.gada debijas ierakstu topā (Lekmans debitēja jau 2004.gadā ar albumu ‘When I Said I Wanted to Be Your Dog’), taču ja runājam par tās saturu, par mērenu slavenību kļuvušais zviedru mūziķis ne velti ir piesaistījis pamatīgu ārvalstu mūzikas ekspertu uzmanību.

Jau pagājušā gada nogalē Zviedrijā klajā nākušais ‘Oh You’re So Silent Jens’ nākamnedēļ oficiāli tiks izdots Lielbritānijā. Tajā atrodami reti un ne tik reti skaņdarbi no mūziķa singliem un dziesmu kolekcijām, kas izdotas laika posmā no 2003.līdz 2004.gadam jeb, konkrētāk izsakoties, pirms mūziķa debijas plates iznākšanas. Muzikālā ziņā Jenss Lekmans joprojām ir uzticīgs sev piedēvētajam Stefena Merita (‘Black Cab’), Beka Hansena (‘Maple Leaves’), Moriseja (‘Rocky Dennis’ Farewell Song’) un Rīgā pabijušā Kelvina Džonsona (‘Pocketful Of Money’) daiļrades kokteilim, kas savā būtībā nozīmē svētkus stundas garumā ikvienam indīpopa un lo-fi cienītājam. Šis nu ir viens no tiem ierakstiem, par kuru ir grēks rakstīt, ja netiek dota iespēja intīmo, romantisko, smieklīgo, ironisko, vasarīgo, rudenīgo un visdažādākās vēl nepieminētās emocijas raisošo disku dzirdēt savām ausīm. Kā īpaša medusmaize jau minētā Kelvina Džonsona cienītājiem veidota dziesma ‘Pocketful Of Money’, kurā dzirdams fragments no “Beat Happenings” skaņdarba ‘Grafedigger Blues’ un tieši pateicoties Kelvina skandētajām rindām “I`ll come runnin’ with a heart on fire”, kurām piebalso Lekmans, dziesma kļūst par vienu no emocionālākajām ieraksta epizodēm. Cienītājiem – atzīstama atkalredzēšanās, nezinātājiem – lieliska iespēja iepazīties.

Noklausies:

‘Black Cab’
[audio:http://www.delfi.lv/temp/audio/JensLekman_BlackCab.mp3]

‘F-Word’
[audio:http://www.delfi.lv/temp/audio/JensLekman_F-Word.mp3]

‘Maple Leaves’
[audio:http://www.delfi.lv/temp/audio/JensLekman_MapleLeaves.mp3]

‘Pocketful Of Money’
[audio:http://www.delfi.lv/temp/audio/JensLekman_PocketfulOfMoney.mp3]

‘Rocky Dennis Farewell Song’
[audio:http://www.delfi.lv/temp/audio/JensLekman_RockyDennisFarewellSong.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *