Izlase ‘Ziemas pasakas’ (3,5/5)

Izlase ‘Ziemas pasakas’Ierakstu kompānija “Platforma Records” turpina iepriekšējos gados uzsākto sadarbību ar “Hansabanku”, Ziemassvētku priekšvakarā laižot klajā kārtējo, jau ceturto “dāvanu produktu”, turklāt, kā jau ierasts – ļoti veiksmīgu.

Albums, kura tapšanā (kā dziesmu autori un kā izpildītāji) piedalījušies tādi pazīstami latviešu mūzikas scēnas darboņi kā, piemēram, Ingus Ulmanis, Zigfrīds Muktupāvels un Rolands Ūdris, šoreiz veidots gluži citādākā noskaņā nekā tā priekšteči – 2000. un 2001.gadā izdotās plates ‘Tik klusa un svēta’ un ‘Dzimst piedošana un prieks’. Šeit apkopotas 12 gan jaunas, gan jau sen zināmas latviešu komponistu dziesmas, kuru vidū atrodamas pāris patiesi lieliskas “pērles”, kā, piemēram, grupas “The Hobos” dziesmas ‘A Frick’n Xmas Song’ latviskota versija, kā arī Ingus Ulmaņa senā hīta ‘Rozā enģelis’ reinkarnācija “Bardo Splash” solistes Rudītes Būmanes un Zigfrīda Muktupāvela izpildījumā. Ziemassvētku noskaņu diskā galvenokārt panācis tā akustiskais skanējums, kurš spēcīgi līdzinās Ingus Ulmaņa pagājušā gada Ziemassvētkos izdotajam izteikti rāmi romantiskajam pārdomu albumam ‘Līksmojiet visi’ – arī šeit tikai pa retam ielaužas kāds bungu piesitiens vai sintezatora akords.

Ja pirms trim gadiem izdotais pirmais šīs pašmāju izpildītāju Ziemassvētku izlašu kolekcijas albums ‘Tik klusa un svēta’ pārsteidza ne tikai ar satriecošām un lipīgām Uģa Prauliņa dziesmu apdarēm, bet arī ar Rīgas Doma kora skolas zēnu kora augsto sagatavotības līmeni, tad ‘Ziemas pasakās’ zēnus ir aizstājis koris “Kamēr…”, kura izpildītā parafrāze par “Jumpravas” megahītu ‘Ziemeļmeita’ gan nedaudz disharmonē ar pārējo albuma skanējumu, tomēr sniedz ieskatu gluži citādākā korī “Kamēr…”, kā arī uzliek treknu punktu uz “i” šāgada romantiskākajai, sapņainākajai un izcilākajai latviešu mākslinieku Ziemassvētku izlasei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *