Lumidee ‘Almost Famous’ (0,5/5)

Lumidee ‘Almost Famous’Uh-Oooh, Uh-Oooh! Šis artikulēto skaņu savienojums jau vairākus mēnešus tiek „drillēts” līdz nelabumam, šķiet, katrā sevi cienošā Vecrīgas klubiņā, sākot ar „Pulkvedi” un beidzot ar bēdīgi slaveno „Nautilius”.

Tieši iepriekšminētā fakta dēļ spāņu izcelsmes R&B mākslinieces Lumidee Cedenjo debijas albuma dzimšana ir pavisam nepārsteidzoša. Taču diezgan pārsteidzošs ir šī diska saturs, kurš ir…pareizāk sakot, kura nav. Visticamāk, līdzekļu ekonomijas rezultātā visās albuma dziesmās figurē viens vienīgs ritma zīmējums, kas, dažviet kļūstot ātrāks un dažviet palēninoties, paliek nemainīgs visas četrdesmit albuma minūtes, kas, šķiet, bija garākās manā mūžā.

Papildus garlaicīgajam ritmam vēl vairāk klausīšanās prieku nosit dziesmu harmonijas, kas visas ir veidotas pēc mākslinieces pirmā hīta ‘Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh)’ parauga, kas gan nav tas sliktākais dzirdētais klubu mūzikas eksemplārs, taču pilnīgi pietiek ar pāris (nu, varbūt desmit) klausīšanās reizēm, lai katra nākamā sāktu sagādāt sāpes.

Šķiet, nav nekāda izskaidrojuma arī diska nosaukumam, kas maldīgi liek asociēt ierakstu ar Kamerona Krova šāda paša nosaukuma filmu. Toties ir absolūti skaidra ‘Universal Records’ ideja – kamēr Lumidee vārds vēl izskan radiostaciju ēteros un parādās „VIVA Hits” vai tamlīdzīgu produktu satura rādītājos, tikmēr vēl nav par vēlu censties uz bungmašīnu un skaņas ģeneratoru, kā arī alkstošās publikas rēķina nopelnīt šādu tādu naudiņu. Par spīti tam, diezgan droši var paredzēt, ka ‘Almost Famous’ šā gada veiksmīgāko ierakstu tabulā (pieļaujot domu, ka Lumidee tajā iekļūs!) parādīsies pēdējā vietā, ja vien vēl kāds mūzikas pasaules iemītnieks neizdomās izdot vēl pliekanāku, garlaicīgāku un neinteresantāku ierakstu nekā šis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *