O.S.T. ‘Brother Bear’ (1,5/5)

O.S.T. ‘Brother Bear’Turpinot apskatīt pēdējā laika jaunākos filmu skaņu celiņus jeb saundtrekus, nejauši uzdūros kārtējam Volta Disneja filmu studijas garadarbam.

Pats fakts, ka Disneja studijas animatori jau atkal mēģina izspēlēt mūžseno triku, neilgi pirms ziemassvētkiem laižot klajā bērnu auditorijai domātu, lipīgi saldu filmiņu par lācēnu, nebūtu nekas jauns. Domājams, ka lielākajai daļai lasītāju apmēram ir skaidrs, ko var sagaidīt no šādas filmas skaniskā noformējuma – tikai retumis pilnmetrāžas animācijas filmu skaņu celiņos izdodas atrast patiešām interesantas pērles. Viens no labākajiem piemēriem, šķiet, ir multenītes “Šreks” saundtreks, kurš pat divus gadus pēc filmas klajā laišanas spēj aizraut tikpat ļoti, it kā filma būtu skatīta tikai vakar. Diemžēl jaunā Disneja studijas filma “Brother Bear” noteikti neplūks ne tuvu tos laurus, kurus plūca “Šreks”, tomēr tas netraucē paskatīties, “kas tad lācītim vēderā”!

Reklāma

‘Brother Bear’ skaņu celiņā “pirmo vijoli” spēlē neviens cits kā multiinstrumentālists un bijušais grupas “Genesis” līderis Fils Kolinss – apmēram divas trešdaļas no diska skaņdarbiem izpilda tieši viņš (tai skaitā arī sitamo instrumentu partijas), kas zināmā mērā arī nosaka tā noskaņu. Kolinss brīžiem uzvedas tā, it kā viņš pats būtu tas lācēns, par ko stāsta filma! Uz Kolinsa fona nedaudz novārtā pamesta šķiet Tina Tērnere, kas saundtrekā izpilda tikai vienu dziesmu. Taču tā kā Fila Kolinsa prasme iekarot pirktāko ierakstu tabulu augšgalus, kā arī uzrunāt ikvienu “mazo filmas skatītāju” ir jau pārbaudīta, piemēram, filmā “Tarzāns” (‘You`ll Be In My Heart’), tad nav vērts diži diskutēt par viņa sniegumu šajā diskā. Daudz interesantāka ir Bulgāru sieviešu kora piedalīšanās ierakstā, kas vietām ļoti stipri atgādina pasāžas no Emira Kusturicas filmas “Arizona Dreams” skaņu celiņa, kur līdzīgas vokālās partijas izpilda kāds čigānu koris. Šis arī varētu būt galvenais (vai vienīgais?) iemesls, kāpēc disku ir vērts paklausīties!

Ja jūsu ģimenē ir kāds mazais brālis vai māsa, tad šī varētu būt diezgan laba dāvana viņam, tomēr visticamāk neilgi pēc Ziemassvētku paiešanas šis disks tiks “pa kluso” iemainīts pret kādu Eminema plakātu vai spēļu pistoli. Nebūsim tik naivi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *