Iggy Pop ‘Skull Ring’ (3/5)

Iggy Pop ‘Skull Ring’“And the prosecutor said You should be dead In the little electric chair” – jau pirmajās sava jaunā albuma taktīs ķērc pankroka nācijas krusttēvs Igijs Pops. Un tas nav nekāds joks – pirms vairāk nekā 55 gadiem dzimušais mičiganietis Igijs Pops, īstajā vārdā Džeimss Ņūelss Osterbergs vēl joprojām turpina šokēt savus klausītājus un koncertu apmeklētājus ar neizsīkstošo enerģiju, kas plūst ne tikai no paša mākslinieka, bet it īpaši tieši no viņa dziesmām. Sava jaunākajā albumā ‘Skull Ring’ Igijs ir vēl dusmīgāks nekā ierasts!

Jaunajā ierakstā Igijs cenšas attaisnot savu abu pēdējo albumu katastrofāli zemos panākumus. Tā 1999.gadā izdotais džeziskais ‘Avenue B’, kā arī 2001.gada sekotājs ‘Beat `Em Up’ tika uztverti kā Popa kunga visai neveiksmīgi centieni nenoticēt savam vecumam un mēģinājumi dzīvot līdzi laikam. Tomēr taisnība ir tiem, kas uzskata, ka katram laikam savs stils. Igijs vienkārši neprot būt citādāks nekā viņš ir.

‘Skull Ring’ Igijs ir dzirdams tieši tāds, kāds viņš bija savos “zieda laikos”, tolaik vēl grupas “Stooges” sastāvā, par kuru muzikālo karjeru vien varētu uzrakstīt veselu romānu. Droši vien atcerēdamies šī ASV piecinieka veiksmes un neveiksmes, Igijs jaunajā albumā ir lūdzis piedalīties arī pēdējos divus vēl dzīvos “Stooges” kādreizējos dalībniekus – brāļus Eštonus, kā rezultātā vismaz četras no ‘Skull Ring’ dziesmām var tikt uzskatītas kā “Stooges” atkalapvienošanās cēla mērķa vārdā – atgādināt klausītājiem visā pasaulē to skaņu, sviedru un enerģijas jūkli, ko tie nebija dzirdējuši turpat 30 gadus! Taču šīs četras dziesmas arī ir viss, ko Igijs ir gribējis pateikt. Cēlais mērķis tomēr nav bijis tik cēls, lai pilnībā aizmirstu par pārdotāko ierakstu tabulām, tāpēc albumā var sastapt gan “Green Day”, “Sum 41”, gan arī “Peaches” dalībniekus, kuri kopā ar vecmeistaru “uzdzied pa dziesmiņai”, tā teikt, lai arī jaunie dabon izlēkāties. Manuprāt, ļoti nepārdomāts solis, kas turklāt sagandē turpat visu ierakstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *