Sons And Daughters ‘This Gift’ (4/5)

sons daughtersLai arī esmu solījies šai lapā izvairīties no skaļiem postulātiem un reizi nedēļā neizsludināt jauna Mesijas dzimšanu mūzikā, tomēr šis Glāsgovas roka četrinieks “Sons And Daughters” man prātā raisa tikai vienu domu – “Shocking Blue” Nr.2 ir dzimuši!

Kā izrādās, ‘This Gift’ ir šā daudzsološā Glāsgovas rokmūzikas kolektīva trešais albums. Ja abi tā priekšgājēji ir tikpat aizraujoši kā šis – kādreizējā grupas “Suede” ģitārista Bernarda Batlera producētais ieraksts, tad man ir pamats nokaunēties par nepietiekošiem jaunas un kvalitatīvas mūzikas meklējumiem pagātnē.

“Sons And Daughters” ir divi puiši un divas meitenes – Adele Betela (Adele Bethel), Ailida Lenona (Ailidh Lennon), Skots Petersons (Scott Paterson) un Deivids Gouvs (David Gow). Pēdējais reiz darbojies arī postfolka kolektīva “Arab Strap” sastāvā.

Visupirms jāteic, ka ‘This Gift’ ir patiešām ekselenti noproducēts ieraksts. Nevainojams, ar fantastiski sabalansētām “krāsām”, harmonijām un ritmiem. Viss ir tieši tā, kā vajag, un nekas nav ne pārspīlēti tīrs, ne arī pusratā atstāts. Bauda tavām ausīm, jo īpaši kvalitatīvu skaļruņu/austiņu gadījumā.

Ja ķeramies klāt saturam, tad sākumā minētais salīdzinājums ar “Shocking Blue” nav nevietā – par visa albuma seksapīlu atbildīgā grupas soliste Adele pēc savas balss nokrāsas pamatīgi atgādina Mariškas Veresas mazliet puicisko un spēka pilno vokālu. Taču šai līdzībai ar holandiešiem “Shocking Blue”, saprotams, ir arī skaidri jūtams stilistisks pamats – “Sons And Daughters” spēlē rokenrola un indie-roka krustojumu ar jūtamu britpopa piešprici (Batlera pirksts), darot to ļoti viegli, uzsvaru liekot uz krāšņām harmonijām un melodiju kā tādu. Citiem vārdiem sakot – “puķu bērnu” noskaņu albumam sit cauri diezgan pamatīgi. Un to, ko “nenoklāj” šī līdzība, ir iespējams sameklēt “The Cranberries” mūzikā, kura savukārt prātā ienāk ‘This Gift’ saldsērīgākajos, roka balāžu repertuāra mirkļos (‘Split Lips’, ‘Iodine’).

Taču lai ko arī neatgādinātu, “Sons And Daughters” ir necerēti baudāms rokmūzikas ieraksts, kurš ar katru klausīšanās reizi arvien vairāk “pielīp” un iepriecina.

Sons And Daughters – ‘Darling’:
[youtube pTVX1PPnfIQ nolink]

Noklausies:

The Nest
[audio:SonsAndDaughters_TheNest.mp3]

This Gift
[audio:SonsAndDaughters_ThisGift.mp3]

Iodine
[audio:SonsAndDaughters_Iodine.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *