The Egg ‘Forwards’ (2/5)

The Egg ‘Forwards’Pats galvenais – nejauši, pārskatīšanās pēc nesajaukt Oksfordas trip-hop/funk/pop kvartetu „The Egg” ar septiņdesmito gadu prog-rokeriem – Britānijas „Emerson, Lake & Palmer” numur divi – „Egg”.

Pretējā gadījumā šoks iz albuma pirmajām taktīm, iespējams, būtu gana graujošs – pretēji gaidītajām elektrisko ērģeļu pasāžām un vecišķa vibrato vokāla, saņemt sapņainu poproku ar Mortena Harketa („A-Ha”) vokālu un „U2” (šķiet, viss pēdējā laikā sāk izklausīties pēc „U2” parodijas; par to, cik paši „Dublinas zēni” šobrīd izklausās „pēc sevis”, cerams, uzzināsim jau tuvākajā laikā) ģitāru partijām un ritma sekciju. Albumu ievadošais ‘Wall’, lai arī cik vienkārši „atkožamas” tā ietekmes, spēj iesēsties prātā ar savu itin lipīgo melodiju un saldsērīgo noskaņu. ‘Funky Dube’ turpinājumā savukārt ļaus rimti uzelpot visiem, uz ko neattiecās ievadā minētais ieteikums un kuri iekš ‘Forwards’ nudien meklēja ilgi – piecus gadus – gaidīto „The Egg” turpinājumu abiem grupas lieliskajiem elektro-popa noskaņās kaldinātajiem priekšgājējiem – 1996.gada ‘Albumen’ un trīs gadus vēlāk izdotajam ‘Travelator’. Šeit joprojām aktuālas ir atsauces uz funk ritmiem, kurus vietām burtiski caursit asas rhodes piano „bultas”, vietām ieslīgstot sintētiskos eksperimentos, kas ļoti lieti noderētu dažādu chill-out izlašu atmosfēras atsvaidzināšanai.

Kopumā ieraksts arī ne uz ko vairāk kā patīkamu dzīvojamās istabas vai „aiz-stūres” mūziku nepretendē, nedroši mīņājoties starp klišejisku poproku (‘Walking Away’, ‘Forwards’) un jau pieminētajiem „U2” (‘Wall’), un romantisku, nedaudz mistisku, rudenīgi saltu ambient un elektronikas saplūdi (albuma pirmais singls ‘Venice Beach’, ‘Say You Will’), albuma labākajos mirkļos liekot piesaukt pat tādus vārdus kā „Air” vai „Fila Brazilia”. Taču pēc divu dienu riņķošanas disku spēlmanī sevi skaidri liek pamanīt albuma sezonas daba, kas diemžēl nonivelē lielāko daļu diska plusu, pievienojot ‘Forwards’ pārējiem neskaitāmajiem, patīkamajiem, taču neko daudz tā arī neizsakošajiem dizaina mūzikas ierakstiem.

Iesaku:
‘Wall’, ‘Say You Will’, ‘Walk On The Snow’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *