Robbie Williams ‘Greatest Hits’ (3/5)

Robbie Williams ‘Greatest Hits’Moderno laiku popa karalis Robijs neuzkrītoši, bet gana mērķtiecīgi iezīmē sākumu cīņai par šīgada perfektākās muzikālās Ziemassvētku dāvanas titulu.

Ir pagājuši astoņi gadi, kopš kulta popgrupas „Take That” dalībnieks un (savulaik) ikvienas 14 gadīgas meitenes elks – Roberts Viljamss 1995.gada sākumā „uzteica darbu” minētajā sensacionālajā britu izcelsmes popa kvintetā un izlēma pats kļūt par savas laimes kalēju. Astoņi gadi, kuros ne tikai no jauna tapa uzrakstīts paša Robija „curriculum vitae”, bet lielā mērā tika „deformēts” popmūzikas tirgus visā pasaulē. Un nu viņš – cilvēks, kurš sakās esam „dziedātājs, komponists un dzimis, lai izklaidētu”, atgādina plašajai pasaulei, kas tad īsti slēpjas aiz skaļā „Robijs Viljamss”.

Un šeit nu ir viss! Melodijas, kas vieniem neglābjami asociēsies ar skolas diskotēkām, citiem atkal ar pirmajām mīlestībām, vēl citiem varbūt ar pirmajām mīlestībām, kas sastaptas skolu diskotēkās… Sarindoti hronoloģiskā secībā, ‘Greatest Hits’ apkopotie skaņdarbi veido viegli pārskatāmu Robija Viljama daiļrades retrospekciju, sākot ar „himnu jaunības maksimālismam un trakulīgām ballītēm” – Robija solokarjeras otro singlu ‘Old Before I Die’ līdz pat svaigākajiem Robija kaldinājumiem ‘Radio’ un ‘Misunderstood’, no kuriem pirmais jau pārdzīvojis ugunskristības raidstaciju rotācijās un (diemžēl?) pēc debijas Lielbritānijas singlu čārta augstākajā pozīcijā oktobra otrajā nedēļā nu jau paspējis nokristies uz trešo vietu. Savukārt plati noslēdzošā roka balāde ‘Misunderstood’, kurā vokāla partiju vietām šķiet iedziedājis Deivids Bovijs (lai tas būtu kā kompliments Robijam), savu oficiālo izdošanu visticamāk piedzīvos gada nogalē, lai vēl pacīnītos par vietu prestižajā Ziemassvētku singlu topā, savukārt ‘Greatest Hits’ līdz šī gada beigām visticamāk kļūs par nepretenciozu, taču visādā ziņā jauku „grāmatzīmi” daudzos kompaktdisku plauktos.

Iesaku:
‘Old Before I Die’, ‘Lazy Days’, ‘Strong’, ‘Let Love Be Your Energy’, ‘Sexed Up’

Saraksts:
1.Old Before I Die
2.Angels
3.Lazy Days
4.Let Me Entertain You
5.Millennium
6.No Regrets
7.Strong
8.She’s The One
9.Rock DJ
10.Kids
11.Supreme (franču valodas versija)
12.Let Love Be Your Energy
13.Eternity
14.The Road To Mandalay
15.Feel
16.Come Undone
17.Sexed Up
18.Radio
19.Misunderstood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *