Saare ‘How About Lounge?’ (3,5/5)

Saare ‘How About Lounge?’Apbrīnojami nepiespiests un dzīvs ieraksts, kura, šķiet, spilgtākā īpašība ir spēja iederēties itin visur un vienmēr.

Laikā, kad pašmāju muzikālajām apvienībām arvien top aizrādīts par to neoriģinalitāti un nevēlēšanos ne tā īsti sekot pasaules mūzikas tendencēm, ne arī savus tik iecienītos „elkus” pārfrāzēt savos vārdos un skaņās, ar savu potenciālu un atzīstami „kreiso” skatījumu dzīvē pārsteidz kvartets „Saare”. Savā jo īsajā pastāvēšanas laikā apvienība ir spējusi radīt specifisku, varbūt brīžiem pārāk vienveidīgu, toties neapšaubāmi gaumīgu un Latvijas „underground” mūzikas videi neraksturīgi inteliģentu seju. Mijoties liegām ambient (‘History Starts From Here’), funk (‘PussyTones’) un pat regeja (‘Future Trip 2 70’s) noskaņām, grupas debijas plate ‘How About Lounge’, kura pilnībā ierakstīta mājas apstākļos kādā dzīvoklī Aveņu ielā, ja ne šokē, tad vismaz iepriecina kā ar savu tehnisko, tā arī artistisko kvalitāti.

Rekomendējamas dziesmas:
‘Sunrise’; ‘History Starts From Here’; ‘Perfect Nobody’; ‘Lost Inside Yourself’(albuma praktiski vienīgā ne-instrumentālā dziesma).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *