Upe. Ierakstu sērija ‘Mantojums’ (4/5)

Decembra sākumā mūzikas ierakstu izdevniecība “Upe” laida tautās jaunu skaņu ierakstu sēriju “Mantojums”, izdodot uzreiz trīs albumus un lieku reizi nostiprinot savas pozīcijas netradicionālās mūzikas izdevumu scēnā.

Latviešu tautas teikas ‘Pasaules radīšana’Latviešu tautas teikas ‘Pasaules radīšana’ (4/5)
Ieraksts ne tikai tiem, kuri vēl joprojām tic teikām un pasakām, bet it īpaši tiem, kas meklē oriģinālu un interesantu to izpildījumu. Leona Krivāna izpildītās Anša Lerha-Puškaiša un Pētera Šmita teikas lieliski papildina grupas “Zenithsign” “smadzeņu” – Kaspara Tobja oriģinālmūzika un vides skaņas. Vēl gan drusku pietrūkst līdz pilnvērtīgam ambient stila produktam, taču gala rezultāts pārsteidz.

Latviešu tautas teikas ‘Putnu un zvēru valoda’Latviešu tautas teikas ‘Putnu un zvēru valoda’ (4/5)
Papildus jau pieminētajiem pateicības vārdiem Kaspara Tobja virzienā, šajā ierakstā īpašu atzinību izpelnījies teicēja tēlā iejutušais Pēteris Liepiņš, kura spējas atdarināt dažādu zvēru un dzīvnieku valodu īpatnības diskā atspoguļotas pilnībā.

Marija Golubova ‘Stāsti un dziesmas’Marija Golubova ‘Stāsti un dziesmas’ (4,5/5)
Grūti pateikt, vai līdz šim Latvijā ticis izdots kāds līdzīgs ieraksts, taču Viļakas novada teicējas Marijas Golubovas dzīvei veltītais disks savā visdziļākajā būtībā ir autobiogrāfisks romāns par mūziku cilvēka dzīvē, tikai izdots audio formātā. Lieliska dāvana autorei 96.dzimšanas dienā, kā arī ļoti specifisks un vērtīgs albums.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *