Corinne Bailey Rae ‘Live in London & New York’ DVD (3,5/5)

Corinne Bailey Rae ‘Live in London & New York’Britu popmūzikas princese Korinna Beilija Reja šomēnes tikusi pie sava pirmā DVD koncertieraksta.

Skaņa: 3,5/5
Attēls: 4,5/5
Ekstras: 2,5/5
Emocijas: 4/5

Nācis klajā marta sākumā un jau kādu laiciņu nopērkams pašmāju “Upē”, ‘Live in London and New York’ ir DVD un kompaktdiska apkopojums, kur DVD iemūžināts Beilijas Rejas koncerts Londonā, Svētā Lūka baznīcā, savukārt CD ierakstīts šovs Ņujorkas “Webster Hall” koncertzālē.

Ne par velti attiecībā uz Rejas Londonas uzstāšanos lietoju vārdu “koncerts”, bet performanci Ņujorkā nodēvēju par “šovu” – tieši šāda ir abu ‘Live in London & New York’ komplekta ierakstu lielākā atšķirība. Abu koncertu programma ne par matu neatšķiras, taču ja Londonas pasākums ir sēdošais koncerts pie galdiņiem, un to var just ne tikai skatoties videomateriālu, bet arī sajust Beilijas Rejas performancē, kas vairāk ir balstīta uz sajūtām, personisku kontaktu un pārdomām (un tas nebūt nav apvainojums vai “štamps”), tad Ņujorkas koncertzālē publika burtiski “sajūsmā lauž krēslus”, vismaz tāda sajūta pārņem, ieklausoties nepilnu stundu ilgajā Ņujorkas koncerta audioierakstā. Par to, vai tā tas bijis arī klātienē, šķiet, varēs apliecināt tikai tie ļautiņi, kas redzami šajā videomateriālā – tā paša Ņujorkas “Webster Hall” koncerta videoierakstā:

[youtube cgsyNwSBRjk nolink]

Taču kamēr Ņujorkas “jūsmīgā” publika, šķiet, ir prātā paliekošākā šī koncerta ieraksta iezīme, Londonas šovs paģēr plašākus komentārus, kurus gribētos sākt ar pelnītas atzinības vārdiem šova operatoriem un koncerta režisoram – pēc neskaitāmiem koncertu DVD ierakstiem, kuros divu stundu garumā tā arī neizdodas ieraudzīt ne jēdzīgu kameras lenķi, ne arī īsti uztvert kaut daļu no tā, kas tiek demonstrēts uz ekrāna tā vienkāršā iemesla dēļ, ka kadri mainās ik pēc dažām sekundes simtdaļām, šeit – Beilijas Rejas Londonas koncertierakstā izdodas pēc ilgiem laikiem atkal vērot ļoti atzīstamu koncerta vizuālo rezultātu. Pat koncerta gaismotāju darba augļus – lietu, ko parasti izdodas kārtīgi novērtēt vien koncertā klāt esot, šajā DVD var aplūkot tīri veiksmīgi.

Kas attiecas uz skaņu, tad DVD tā ir pieejama divos standartos – LPCM Stereo (ieteicamais) un Dolby Digital 5.1 (arī nav slikts). Tiesa, Dolby skaņai ar visiem tās skaņas kanāliem šoreiz nav izdevies ietvert to plašumu un dziļumu, kas vārda vistiešākajā nozīmē ir baudāms LPCM Stereo skaņu celiņā. Taču tās jau ir tehniskas nianses un, visticamāk, pieprasa arī uzskaitījumu, uz kādas aparatūras un cik izolētā telpā ir baudīts minētais koncertieraksts.

Koncerta programmu var skatīt zemāk, taču DVD satura ziņā papildus stundu ilgajam koncertam diskā ir atrodami arī četri videoklipi (‘Put Your Records On’, ‘Trouble Sleeping’, ‘Like A Star’ un ‘I’d Like To’) un desmit minūtes ilga dokumentālā filma, kurā Korinna stāsta par savu bērnību, mīlestību pret soulmūziku, saviem draugiem mūzikas aprindās (īpaši uzsverot “Razorlight”) un citām detaļām, kas varbūt kardināli nemainīs viedokli par mākslinieci, taču mazliet tuvāk iepazīstinās ar šo muzikālā ziņā trauslo, mazliet kautrīgo, taču nenoliedzami – patiešām talantīgo dziedātāju.

Corinne Bailey Rae ‘Live in London & New York’ DVD saturs:

1. Call Me When You Get This
2. Trouble Sleeping
3. Breathless
4. Enchantment
5. Till It Happens To You
6. Since I’ve Been Loving You
7. Like A Star
8. Put Your Records On
9. Butterfly
10. I’d Like To
11. Choux Pastry Heart
12. Seasons Change

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *