Nick Cave And The Bad Seeds ‘The Abbatoir Blues Tour’ DVD (4/5)

Nick Cave And The Bad Seeds ‘The Abbatoir Blues Tour’Janvāra beigās nācis klajā jauns dziesminieka Nika Keiva un grupas “The Bad Seeds” koncertieraksts, šoreiz DVD formātā, iemūžinot divus ‘The Abbatoir Blues’ tūres koncertus Lielbritānijā, 2003. un 2004.gadā.

Skaņa: 4/5
Attēls: 4,5/5
Ekstras: 3,5/5
Emocijas: 4/5

Divu DVD apkopojuma pirmais disks veltīts koncertam Brikstonas akadēmijā Londonā, 2004.gada 11.novembrī, savukārt otrajā DVD, blakus virknei citu materiālu, par kuriem stāstīšu mazliet vēlāk, atrodams 2003.gada 7.jūnija koncertieraksts no “Hammersmith Apollo” zāles. Lai arī abu koncertu programma ir sajaukta no abiem Keiva 2004.gada dubultalbuma ‘Abbatoir Blues/The Lyre Of Orpheus’ diskiem, savā būtībā var teikt, ka arī šis DVD veidots, saglabājot albuma oriģinālo koncepciju, kur viens disks ir “dusmīgākās”, bet otrs – liegākās notīs ieturēts. Tā arī šeit – Brikstonas akadēmijas pasākums subjektīvi piedēvējams ‘Abbatoir Blues’ enerģētiskumam un sparam, savukārt koncerts “Hammersmith Apollo” ieturēts krietni maigākos toņos, šajā DVD pārstāvot attiecīgi ‘The Lyre Of Orpheus’ pusi.

Abi koncertu ieraksti piedāvā ne tikai augstas kvalitātes skaņas ierakstu (Stereo, Dolby Digital 5.1 un DTS 5.1, no kuriem visvairāk ar pozitīvu vārdu uzsverams pirmais un pēdējais), bet arī lielisku attēla kvalitāti un kameras darbu. Abi koncerti uzņemti no vismaz sešiem atšķirīgiem kameras leņķiem, kas ir vairāk nekā gana, lai nosauktu koncertu par labi un veiksmīgi uzņemtu.

Diska papildus materiālu kontekstā jāmin, ka tie visi satilpuši otrajā ‘The Abbatoir Blues Tour’ DVD diskā (jo pirmajā diskā atrodamais Brikstonas koncerts ir jūtami ilgāks par “Hammersmith Apollo” performanci). Te ir gan materiāls no skaņdarba ‘Bring It On’ videoklipa uzņemšanas laukuma, pats ‘Bring It On’ videoklips kopā ar četriem citiem, kā arī īsfilma par dubultalbuma ‘Abbatoir Blues/The Lyre Of Orpheus’ tapšanu, kurā Niks Keivs stāsta par albuma dziesmām, kas būtībā tapušas improvizējot kādā Francijas ierakstu studijā.

Kopumā ieraksts atstāj ļoti pozitīvu iespaidu, galvenokārt sabalansēto koncerta programmu dēļ – Brikstonas koncerts “paņem” ar liego ‘Easy Money’ vakara sākumā un Keiva Rīgas koncertā “aiz borta” palikušo ‘Stagger Lee’ vakara noslēgumā, savukārt “Hammersmith Apollo” performance paliek prātā ar jau minēto ‘Bring It On’ un vecum veco Keiva opusu ‘Wild World’. Tas viss – divi reizē atšķirīgi un vienoti koncerti “par viena cenu” vai arī, precīzāk, vienā iepakojumā, liek ‘The Abbatoir Blues Tour’ saukt par obligātu skatām/klausāmvielu visiem, kas ar trīcošu sirdi baudīja Keiva uzstāšanos Rīgā pagājušajā gadā. Bez izciliem izsaucieniem, sajūsmas un spīdošām acīm – solīds koncerts šī vārdu savienojuma labākajā nozīmē.

[youtube lneSAju-Xtc nolink]

Nick Cave And The Bad Seeds ‘The Abbatoir Blues Tour’ DVD saturs:

DVD 1: Live at Brixton Academy, November 11th, 2004

1.Hiding All Away
2.Messiah Ward
3.Easy Money
4.Supernaturally
5.The Lyre of Orpheus
6.Babe, You Turn Me On
7.Nature Boy
8.Get Ready For Love
9.Carry Me
10.There She Goes, My Beautiful World
11.God is in The House
12.Red Right Hand
13.The Ship Song
14.Stagger Lee

DVD 2: Live at Hammersmith Apollo, June 7th, 2003

1.Wonderful Life
2.Nobody’s Baby Now
3.Bring it On
4.Sad Waters
5.Watching Alice
6.Christina the Astonishing
7.Wild World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *