‘And Through It All – Robbie Williams Live 1997 – 2006’ DVD (4/5)

robbieTo – ir vai nav Robijs Viljamss “hrenovs popstārs”, kā te nereti izdodas lasīt DELFI komentāros – katrs nu var izlemt pats, jo klajā ir nācis pirmais britu “paipuisīša” karjeras apkopojums DVD formātā.

Skaņa:4,5/5
Attēls: 4/5
Ekstras: 4/5
Emocijas: 4/5

Ir pagājuši desmit gadi kopš eks-“Take That” puisēns Robijs Viljamss uzsāka savu kāpienu pretim slavai un popularitātei. Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, var nekļūdīgi teikt, ka Viljamss pirms desmit gadiem acīmredzot izvēlējās pareizās kāpnes un īsto “kāpšanas tehniku” – pretējā gadījumā mākslinieka pirmais karjeras apkopojums DVD formātā ‘And Through It All – Robbie Williams Live 1997 – 2006’ nebūtu tik sasodīti aizraujoša skatām-viela pat salīdzinoši pret Robija Viljamsa mūziķa gaitām vienaldzīgam cilvēkam.

[youtube TEQ6ZatxrqM nolink]

Iespiests divos “līdz augšai” pārpildītos DVD9 diskos, ‘And Through It All’ var lepoties ar vairākām īpašībām, kas šo koncertu izlasi padara par kārdinošu produktu. Pirmkārt – satura ziņā – šeit atrodami gan materiāli no Robija paša pirmā solokoncerta Parīzē, gan arī no mūziķa nesenās “Close Encounters” pasaules koncertturnejas, neaizmirstot par otro DVD, kurā savukārt iespējams atrast gan koncertu no “Abbey Road” studijas, gan, piemēram, jūsmot par laikiem, “kad Robijs vēl varēja atļauties dziedāt šķībi”, kā tas dzirdams pāris dziesmās no koncerta 1997.gadā ‘Elysée Montmartre’. Otrkārt – diski piesaista ar labo producenta un tehniķu darbu. Piemērs – lieliski atrisināts šādās dziesmu izlasēs (kas nav pilni koncertieraksti) parasti tik nepārskatāmais diska satura rādītājs jeb “menu”, kuru ‘And Through It All’ pirmajā diskā iespējams pārlapot kā grāmatu (līdzīgi kā Fila Kolinsa pēdējās tūres DVD) ar papildus izvēlnēm pie katras dziesmas, kur dažviet atrodami arī šīs pašas dziesmas vairāki videoieraksti no dažādiem koncertiem.

Skaņas kontekstā trūkst sliktu vārdu, kurus veltīt diska veidotājiem, tāpēc nemaz to necentīšos darīt, vien atzīstot, ka vairākos koncertos pašu uzstāšanos apskaņošana nav bijusi tā perfektākā, kā rezultātā diskā ir vairāki skaņdarbi, kuros Robija balss visos trijos DVD pieejamajos skaņas režīmos (stereo, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1) ir knapi sadzirdama, savukārt dažos britu jaunekļa vokāls tricina logu rūtis. Grūti to nosaukt par mīnusu, drīzāk papildus punktu diska “dzīvīguma” kontā, neliekot apkopojumam demonstrēt tikai “perfektu” un “nevainojamu” Robiju Viljamsu.

Kopumā ‘And Through It All – Robbie Williams Live 1997 – 2006’ ir “rokā visas kārtis”, kā rezultātā pat neesot Viljamsa fanam rodas vēlme, lai šis mūziķa karjeras līkloču apkopojums atrastos arī manā DVD ierakstu plauktā. Un, ja neņem vērā katra paša gaumi (kuras rezultātā, piemēram, varētu gribēties diskā vairāk ‘Life Thru A Lens’ materiāla un iztikt bez visādiem ‘Radio’ stila dziesmām), tad neko vairāk, šķiet, arī nav nepieciešams vēlēties.

Saturs:

DVD 1
Slane Castle (1999)

“She’s The One”
“Strong”
“No Regrets”
“Ego A Go Go”

Manchester (2000)

“Millennium”
“Karma Killer”
“Kids”
“Rock DJ”

Koln (2001)

“Rock DJ”
“Supreme”
“Angels”
“No Regrets”
“Let Me Entertain You”

Knebworth (2003)

“Come Undone”
“Feel”
“Angels”
“Kids”

Leeds (2006)

“Radio”
“Trippin'”
“Sin Sin Sin”
“Advertising Space”
“Let Me Entertain You”
“Rudebox”

DVD 2
Live at The Forum (1998)

“Ego A Go Go”
“Teenage Millionaire”
“Clean”
“South of the Border”
“Old Before I Die”
“Angels”

Live at Abbey Road (2003)

“Come Undone”
“Me and My Monkey”
“No Regrets”
“Feel”
“Phoenix From the Flames”

Live in Berlin (2005)

“Feel”
“A Place to Crash”
“Tripping”
“Make Me Pure”
“Sin Sin Sin”
“No Regrets”
“Advertising Space”

Citi ieraksti:

“Life Thru A Lens” – Elysée Montmartre 1997
“Old Before I Die” – Elysée Montmartre 1997
“Come Up and See Me” / “Leave Your Hat On” – Brits 1998
“Millennium” – The David Letterman Show 1999
“Angels” – Glastonbury 1998
“It’s Only Us” – Apocalypse Tube 1999
“Kids” – Top Of The Pops 2000
“Better Man” – Later With Jools Holland 2000
“Angels” – Live 8 2005
“Advertising Space” – Otro Rollo 2005
“White Christmas” – Ant and Dec’s Christmas Takeaway 2005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *