Fatboy Slim ‘The Greatest Hits – Why Make Videos’ DVD (3,5/5)

Fatboy Slim The Greatest Hits Why Make VideosŠī vasara mūzikas DVD frontē bijusi ārkārtīgi “sausa”, klajā nākuši lielākoties no jauna pārstrādāti un digitālā formātā izdoti seni videomateriāli (grupas “Rush” antoloģija ‘Replay’ ir labākais piemērs) vai arī grupu un mūziķu videoklipu kolekcijas. Šoreiz runa būs par otro, konkrētāk – dīdžeja un deju mūzikas mestra Normena Kuka pirmo videoklipu apkopojumu ‘Greatest Hits – Why make videos?’.

Skaņa: 3,5/5
Attēls: 3,5/5
Ekstras: 4/5
Emocijas: 3,5/5

Vārdu savienojums “Fatboy Slim videoklips”, šķiet, vairumā gadījumu neprasa papildus komentārus. Galvenokārt tieši tāpēc, ka nekad līdz galam nav kļuvis skaidrs, ko Misters Kuks ar šiem saviem meistardarbiem vēlas pateikt. Blakus klipiem, kuru veidošanā iesaistīti lieli līdzekļi un populāri režisori (Spaiks Jonze un Romans Koppola, šķiet, ir labākie piemēri), atrodami videomateriāli ar sprāgstošiem tualetes podiem un sekcijām (‘Gangster Tripping’) vai vilkačiem (‘Wonderful Night’), kuru turklāt uzņēmis jauniņais klipu režisors Džons Vatss (viņa kontā arī “TV On The Radio” un “Death Cab For Cutie” klipi), palīgā pieaicinot savus draugus. Stāsts par ‘Praise You’ bez-budžeta video jau vispār kļuvis par spārnotu.

Kā jau noprotams, ‘The Greatest Hits – Why Make Videos’ DVD, kurš nācis klajā kopā ar “Fatboy Slim” līdzīga nosaukuma labāko dziesmu izlasi ‘Why Try Harder?’ apkopo pazīstamākos un pieminēšanas vērtos mūziķa videoklipus, piepildot pārējo uz divslāņu DVD pieejamo vietu ar neskaitāmiem papildus materiāliem – pāris retākiem videoklipiem (vai arī, precīzāk izsakoties, populāru klipu “režisoru versijām”), dokumentālajām filmām par šajā diskā pārstāvēto videoklipu tapšanu un “Fatboy Slim” pieeju mūzikai kopumā un tamlīdzīgiem, gana gaumīgiem un noderīgiem “niekiem”. Tā, manuprāt, tieši dokumentālā filma par videoklipu uzņemšanu un nevis paši klipi ir šā diska aizraujošākais materiāls (lai arī diskā atrodama arī jaunās “Fatboy Slim” dziesmas ‘That Old Pair Of Jeans’ video versija). Režisori, kas sūdzas, ka pirms klipa uzņemšanas tā arī nav izdevies iepazīties ar dziesmas autoru vai arī klipa uzņemšanas laukumā spiesti atkauties no tehniskā personāla, kas, nojauzdami ko nelāgu, vēlējušies avansu skaidrā naudā; Normena Kuka producents, kas atzīstas, ka pieeja videoklipu veidošanā atklāti “sperta” no “Chemical Brothers” – šādas un citādas atziņas un tekstuālas “pērles”, kas atrodamas šajā vairāk nekā 20 minūtes ilgajā dokumentālajā filmā, apvelta visu DVD ar zināmu farsa piedevu. Kas, ja būsim godīgi, “Fatboy Slim” daiļradei piestāv gluži labi.

Savus lielākos “mīnus” punktus DVD nopelna, pateicoties iztrūkstošajai un akūti nepieciešamajai opcijai visus diskā atrodamos klipus atskaņot pēc kārtas. Tā vietā katrs jāizvēlas atsevišķi. Arī diska vienīgais stereo skaņas celiņš varēja būt kvalitatīvāks. Taču, piekrītiet – tas ir pārāk mazs iebildums, lai neieteiktu iegādāties šo ierakstu, kurš jūtami paceļas pāri citiem saviem līdziniekiem – vairumā gadījumu izteikti bezpersoniskiem videoklipu apkopojumiem.

Saturs:

Section 1: The Videos
1. Praise You
2. The Rockafeller Skank
3. Weapon Of Choice
4. Gangster Trippin’
5. Wonderful Night
6. Right Here, Right Now
7. Going Out Of My Head
8. Everybody Loves A Carnival
9. Don’t Let The Man Get You Down- Swimming Ending
10. Demons
11. Slash Dot Dash
12. Santa Cruz
13. Ya Mama
14. Star 69
15. The Joker
16. That Old Pair Of Jeans

Section 2: Rare & Unseen Videos
1. Sunset (Bird Of Prey), Directors Cut
2. Star 69 (Animated Version)
3. Everybody Needs A 303 (Pigboy)
4. The Rockafeller Skank (Spike Jonze Audition Demo Version)
5. Build It Up, Tear It Down
6. Don`t Let The Man Get You Down (5x alternative endings)

Section 3: Documentary
Why Make Videos?

Section 4: Special Bonus Section
Are We Having Fun Yet?
Live from Brighton, Brazil & Brixton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *