The Sleepy Jackson ‘Personality (One Was a Spider One Was a Bird)’ (3/5)

Austrālijas indīroka kolektīva “The Sleepy Jackson” jaunākā, pēc skaita otrā studijas albuma sakarā neglābjami prātā šaujas grupas novadnieka – dziesminieka Bena Lī izdziedātā atziņa “I hear ‘Sleepy Jackson’ on the radio – and that`s the way i like it!”.

Šajos vārdos, protams, nav obligāti jāmeklē kādi zemteksti vai atsauces uz jebkādām kvalitātes iezīmēm. Tas vienkārši nozīmē to, ka Austrālijas indīrokeri savā jaunākajā veikumā krietni vien “spiež” uz skaņu celiņu laiski pavadītai pēcpusdienai, atšķirībā no grupas krietni vien atsperīgākās un, ja tā var teikt – dzirkstošākās debijas ‘Lovers’, kas dienas gaismu ieraudzīja pirms akurāt trim gadiem, 2003.gada 29.jūlijā.

Jaunajā platē varbūt arī trūkst atsauču uz pirmā diska sakarā bieži piesaukto grupas “The Flaming Lips” vārdu, krietni veiksmīgāk iztēlojoties “The Sleepy Jackson” uzstājamies “roku rokā” ar, piemēram “Badly Drawn Boy” vai kādu citu mūziķi, kura daiļradi iespējams ierindot kategorijā “mūzika nogurušām rokzvaigznēm”.

Tā, piemēram, plates otrajā dziesmā ‘Devil Was In My Yard’ grupas “The Sleepy Jackson” mugurkaula un galvenā dalībnieka Lūka Stīla vokāls pamatīgi prātā atsauc šo to no “Suede” bezkaunīgā manierīguma, savukārt skaņdarbā ar neprātīgi garo nosaukumu ‘I Understand What You Want But I Just Don’t Agree’ dzirdamā stīgu ansambļa spēle, kas daudzviet jau izsaukusi salīdzinājumus a-la-“simfoniskais pops”, liek atcerēties par Lūka Stīla aizraušano ar Džordža Harisona daiļradi, kas savā būtībā caurvij visu plati – vietumis uzkavējoties ‘My Sweet Lord’ periodā, vietumis atkal piedāvājot ‘Cloud Nine’ laika sacukurotos pop-akordus.

Ja meklējat kādu ierakstu, kas, visticamāk, nav dzirdams vietējos radioviļņos, taču tajā pašā laikā piedāvā tikpat paredzamu, vieglu, nepārforsētu, mežonīgi saldu un vārda vistiešākajā nozīmē mīļu mūziku, ‘Personality’ ir lielas iespējas kļūt par šī gada “atvasaras” iecienītāko skaņu ierakstu. Tiesa, ja vien neesat Medus lācis un jums netīk dzert cukuru ar kafiju un nevis otrādāk, derētu nepārforsēt, jo ‘Personality’ salkanums varbūt nav pirmajā brīdī tik viegli samanāms, taču spēj nošķebināt gana viegli.

Noklausies:

‘God Knows’
[audio:TheSleepyJackson_GodKnows.mp3]

‘I Understand What You Want But I Just Don`t Agree’
[audio:TheSleepyJackson_IUnderstandWhatYouWantButIJustDontAgree.mp3]

‘How Was I Supposed To Know’
[audio:TheSleepyJackson_HowWasISupposedToKnow.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *