Ed Harcourt ‘The Beautiful Lie’ (2,5/5)

Laikam tikai lai neizjauktu sava pēc skaita piektā studijas albuma ‘The Beautiful Lie’ romantisko noskaņu, britu dziesminieka Eda Hārkorta jaunākā plate veikalu plauktos nonākusi gluži nemanāmi.

Negribētos būt indīgi vīzdegunīgam, taču Eds Hārkorts stipri sen (ja būsim precīzi, kopš savas debijas 2001.gadā ar lielisko ‘Here Be Monsters’) nav muzikāli radījis neko tādu, kas būtu spējis izpelnīties vardu savienojumu “ilgi gaidītais” diska recenzijas ievadā.

Mūziķa iepriekšējais veikums, 2004.gadā klajā laistais ‘Strangers’ piedāvāja izteikti romantisku skaņu celiņu ar mērķi sava ideālā klausītāja – bohēmista vientuļnieka ikdienā ienest kaut nedaudz saules staru. Cerības, ka Hārkorts savā jaunākajā ierakstā būs meties muzikālu eksperimentu apskāvienos, būtu naivas un arī liekas – protams, arī ‘The Beautiful Lie’ lieliski iekļaujas Hārkorta līdzšinējā ierakstu katalogā, kas nozīmē tikai to, ka platē atrodama zināma deva salkanuma, sērīguma, taču, par laimi, pietiekošs klājiens ar vasarīgām un dzīvespriecīgām melodijām.

Reiz par Tomu Veitu numur divi dēvētais mūziķis, lai gan iešķūrējis laulības ostā, savus sapņus par slavenā bohēmista ideju turpināšanu nav pavisam atmetis – tie jaunajā albumā dzirdami dziesmās ‘Until Tomorrow Then’ vai ‘Scatterbrain’, nemaz nerunājot par Hārkorta balss skanējumu, kas vietumis jaunajā platē ir ieguvis nedaudz raupjāku, varbūt pat patiesāku un dziesmu smeldzei atbilstošāku toni – tas pie plates plusiem. Protams, līdz ‘The Black Rider’ tonim vēl daudzi, daudzi litri iztukšojami, taču tas ar laiku.

Tikmēr ‘The Beautiful Lie’ varbūt arī ir pēdējo piecu gadu labākais Hārkorta albums, taču, kamēr mūziķis sava, iespējams, personiskākā ieraksta aizmirstamākajos opusos (‘Visit From The Dead Dog’, ‘Whirlwind In D Minor’) ir vien soļa attālumā no grupas “Keane” vai Džeimsa Blanta nedaudz uzspēlētās lirikas, atliek apšaubīt kādreiz tik cienītās un godātās “dziesminieku” kultūras kvalitātes šībrīža mūzikas pasaulē.

Noklausies:

‘You Only Call Me When You`re Drunk’
[audio:EdHarcourt_YouOnlyCallMeWhenYoureDrunk.mp3]

‘Rain On The Pretty Ones’
[audio:EdHarcourt_RainOnThePrettyOnes.mp3]

‘I Am The Drug’
[audio:EdHarcourt_IAmTheDrug.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *