Siouxsie And The Banshees ‘Nocturne’ DVD (4/5)

Viens no gaidītākajiem šīs vasaras notikumiem mūzikas pasaulē daudziem visticamāk būs visa apvienības “Siouxsie And The Banshees” ierakstu kataloga atkārtota izdošana remāsterētā skanējumā. Papildus tam, no jauna, šoreiz DVD formātā, izdots arī grupas 1983.gada koncertieraksts ‘Nocturne’.

Skaņa: 3,5/5
Attēls: 4,5/5
Ekstras: 3,5/5
Emocijas: 4/5

Koncerta materiāls tapis vairākos grupas koncertos Karaliskajā Londonas Albertholā un 1988.gadā videokasetē izdotā koncerta versija bija pirmais “Siouxsie And The Banshees” koncerta ieraksts. Protams, koncerta setlistā neiztrūkst ne klasiskā ‘Melt!’ vai ‘Pulled To Bits’, ne arī visai ugunīgās “bītlu” ‘Helter Skelter’ versijas.

Papildus patiešām lieliskajai attēla kvalitātei klausītāju noteikti iepriecinās Dolby Digital 5.1 un DTS skaņu celiņu klātesamība, kuros gan, protams, jūtama neliela samākslotības deva, taču ja neņem vērā neveiklo šņākoņu mājas kinozāles aizmugurējos skaļruņos, kas ne visai regulāri mijas kopā ar klausītāju spiedzieniem un ūjināšanu, arī diska daudzkanāla skaņu celiņi ir līmenī. Protams, koncerta gaisotnei visatbilstošākā ir tieši stereo skaņas izvēle. Tiesa, pilnai laimei diskā atrodamā Dolby Digital 2.0 vietā labāk iederētos nekompresēta PCM formāta skaņa, taču tās jau ir tehniskas detaļas.

Papildus koncerta divpadsmit skaņdarbiem diskā atrodama arī virkne papildus materiālu kā, piemēram, televīzijas vajadzībām ierakstītā 40 minūšu ilgā filma ‘Play At Home’, kurā grupa savdabīgā manierē apspēlē “trako tējas dzeršanu” Luisa Kerola ‘Alisē Brīnumzemē’. Roberts Smits Alises lomā vien ir diska iegādes vērts!

Citu “ekstru” vidū pieminams “bītlu” ‘Dear Prudence’ kaverversijas videoklips, kā arī dziesmu ‘Melt!’ un ‘Painted Bird’ videoieraksti no uzstāšanās reizēm televīzijā.

Protams, ‘Nocturne’ būtu jāatrodas ikviena rūdīta Roberta Smita, Sjūzenas Dženetas Balionas (Siouxsie Sioux) vai post-panka, gotiskā roka vai new wave mūzikas stila cienītāja ierakstu plauktā. Un ne tikai Smita – Alises klātbūtnes, Siouxsie Sioux ekspresīvo deju vai hipnotiski murgainās televīzijas īsfilmas dēļ, bet gan tāpēc, ka “tur ārā” nav ieraksta, kas būtu spējis tik trāpīgi iemūžināt “jaunā viļņa” būtību, ko savā karjerā materializējis viens no visu laiku veiksmīgākajiem gotiskā roka ansambļiem.

1 thought on “Siouxsie And The Banshees ‘Nocturne’ DVD (4/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *