P.J.Harvey ‘On Tour – Please Leave Quietly’ DVD (3,5/5)

Lai arī lielākā daļa ekscentriskās britu lēdijas Pollijas Džīnas Hārvijas fanu jau visticamāk no galvas zinās šī ieraksta saturu, taču par spīti tam vēlētos pievērst uzmanību mēneša sākumā klajā nākušajam mākslinieces pirmajam DVD ‘On Tour – Please Leave Quietly’.

Skaņa: 3,5/5
Attēls: 3,5/5
Ekstras: 3,5/5
Emocijas: 4/5

Ieraksts tapis mūziķes 2004.gada ‘Uh Huh Her’ koncertturnejas laikā un tajā, kā jau tika solīts iepriekš, atrodami ieraksti no mūziķes koncertiem Glāstonberijas festivālā, kā arī citām uzstāšanās reizēm Eiropā un ASV. Citustarp diskā būs dzirdami arī divi iepriekš neizdoti skaņdarbi – ‘Uh Huh Her’ un ‘Evol’.

Lai arī pirmajā brīdī viss še šķiet gluži nevainīgs un vidusmēra koncertierakstam raksturīgs, tomēr ikvienam, kam tuva Pollijas Džīnas Hārvijas daiļrade, būs skaidrs, ka ‘On Tour – Please Leave Quietly’ nekādā ziņā nav standarta DVD. Pirmām kārtām jau visai oriģinālās satura koncepcijas dēļ – dziesmas diskā veidotas no vairāku vienas tūres koncertu fragmentiem – ideja, kas salīdzinoši nesen bija atrodama arī Pītera Geibriela jaunākajā DVD ‘Still Growing Up’.

Otrkārt – pateicoties jebkādu “ekstra” materiālu iztrūkumam diskā, vientuļajam Linear PCM stereo skaņu celiņam un starp dziesmām iepītajiem dokumentālajiem videomateriāliem (vienā no tiem Pollija pēc kāda koncerta cenšas noskaidrot “how did i get so drunk?” un saņem atbildi “that was tequila and then you drunk wine aswell, Polly Harvey”) , ‘On Tour – Please Leave Quietly’ drīzāk uztverams nevis kā koncertieraksts, bet gan kā koncertfilma.

Visu šo kopainu likumsakarīgu dara pašas Pollijas komentārs: “Man nekad nav patikuši koncertalbumi, koncertieraksti, tāpēc šim diskam vajadzēja būt citādākam, ne tik perfektam un nopulētam kā citi tāda veida ieraksti. Tam vajadzēja atspoguļot kaut vai mazu daļiņu no visa tā haosa, kas ik dienu ir ap mani”. Nu ko, Pollija Džīna Hārvija, tu savu mērķprogrammu sasniegusi pilnībā – ievietojot ‘On Tour – Please Leave Quietly’ savā DVD atskaņotājā un “istabā ielaižot” mis Polliju Džīnu, rodas nepārvarama vēlme pēc iespējas sagandēt savu tik sasodīti perfekto dzīvesveidu. Nu vismaz noplēst tapetes noteikti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *