Tunng ‘Comments Of The Inner Chorus’ (4/5)

Sauthemptoniešu Maika Lindseja (ģitāra) un Sema Gendersa (vokāls, ģitāra) duets ‘Tunng’ atgriežas ar jau otro studijas plati, kas pārpilna ar nestandartizētām melodijām, nepieradinātiem izteiksmes līdzekļiem, no kuriem precīzākais grupas raksturojumā, šķiet, ir pašu “Tunng” izvirzītais “elektrofolka” jēdziens, un pāri visam – piedāvājot aizmirsties liekošu indīmūziku.

Pagājušā gada sākumā dienasgaismu ieraudzīja “Tunng” debijas plate ‘This Is…Tunng: Mother`s Daughter And Other Songs’, piedāvājot izteikti depresīvu skanējumu, rotaļāšanos ar elektronisku skaņas manipulēšanu un “starp rindām” jaušamu postroka ietekmi. Savā otrajā izdevumā ‘Comments Of The Inner Chorus’ duets turpina iesākto virzību un nekautrējas eksperimentēt ar elektroniskiem sempliem (‘Hanged’), tomēr, salīdzinājumā ar savu debiju, postroka vietā platē vairāk aizraujoties ar pašu radīto elektrofolka mūzikas novirzienu, kas ir materializējies gan izteiktās ASV dziesminieku tradīcijās veidotos skaņdarbos a-la Vila Oldhema manierē (‘The Wind Up Bird’), gan nedaudz Beka Hansena mūziku atmiņā atsaucošās performancēs, īpaši uzsverot dziesmu dažādos ritma zīmējumus (‘Red And Green’).

Lai arī ‘Comments Of The Inner Chorus’, pateicoties līdz šim nepiedodami vēsajam vasaras sākumam, ir visas iespējas kļūt par raksturīgāko šī gada “atvaļinājuma sezonas ierakstu”, šīs plates melodijas neatrast raidstaciju ēterā vai singlu topos. Un labi, ka tā – ir mūzika, kurai ir jāsaglabājas “nepieradinātai”, lai ikviens, kas to izdzirdētu, varētu sajusties kā atklājis ko gluži jaunu.

Noklausies:

‘The Wind Up Bird’
[audio:Tunng_TheWindUpBird.mp3]

‘Jenny Again’
[audio:Tunng_JennyAgain.mp3]

‘Man In The Box’
[audio:Tunng_ManInTheBox.mp3]

1 thought on “Tunng ‘Comments Of The Inner Chorus’ (4/5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *