Snow Patrol ‘Eyes Open’ (3/5)

Nedēļas sākumā dienasgaismu ir ieraudzījis grupas “Snow Patrol” ilgi gaidītais ceturtais albums. Ilgi gaidītais tāpēc, lai pārliecinātos, vai grupai, kas ceļu pretim zvaigznēm veiksmīgi uzsākusi pateicoties “mūsdienu meinstrīma” apvienības “Coldplay” veiksmes formulai, arī pašai ir ko teikt.

Atbilde uz šo pseido-retorisko jautājumu ir diezgan pārsteidzoša – jā, ir! Skotu apvienības 2004.gadā klajā nākusī plate ‘Final Straw’ – pēc skaita trešais albums – sev piesaistīja uzmanību galvenokārt tieši pateicoties megahītam ‘Run’ un lai arī jāpiekrīt ekspertiem, kas uzreiz visās grupas darbībās (videoklipos, uzvedībā koncertos utt.) saskatīja ļoti konkrētus centienus kopēt, atdarināt vai vēl labāk – izmantot savā labā sabiedrībā augošo vēlmi pēc “Coldplay” saldā romantisma, tomēr grupas daiļradē šī virzība neatspoguļojās nekādi un lika pārējam ‘Final Straw’ izklausīties gaužām pliekani un garlaicīgi.

Tamdēļ vēl jo lielāks ir prieks ‘Eyes Open’ sakarā lietot vārdus “dažāds”, “augošs”, “ekspresīvs”, godīgi sakot – pirmo reizi liekot grupas aktivitātes uztvert jebkādā mērā nopietni. Disku ievada nedaudz “Doves” noskaņās ieturēts britroka skaņdarbs ‘You`re All I Have’, taču jau otrā skaņdarbā – vienā no pārliecinoši diska aizraujošākajiem opusiem ‘Hands Open’ – blakus tekstiem par dziesminieku Sufjanu Stīvenu parādās muzikālas atsauces uz aizokeāna rokmūziku “Counting Crows” vai pat “Dave Matthews Band” manierē, kas ir pamatīgs pārsteigums, jo īpaši Skotijas platuma grādiem. Taču mūzikā jau neeksistē laika joslas – to pierāda sekojošais ‘Chasing Cars’, kas, vienlaikus būdams viens no paredzamākajiem diska skaņdarbiem, vispamatīgāk arī atgādina par “senu dienu” “Snow Patrol”.

Kopumā ieraksts ir lieliska klausāmviela agrā rītā steidzoties uz darbu – ‘Eyes Open’ romantiskā un saldsērīgā puse (‘Chasing Cars’, ‘You Could Be Happy’, ‘Set The Fire To The Third Bar’ ar kanādietes Martas Veinraitas piedalīšanos un citi) palīdzēs vēl kādu sekundi pakavēties sapņu pasaulē, kamēr nepretenciozas rokmūzikas klātbūtne dziesmās ‘You`re All I Have’, ‘Hands Open’, ‘Headlights On Dark Roads’ u.c.) neļaus nogulēt savu pieturu.

Noklausies:

‘Hands Open’
[audio:SnowPatrol_HandsOpen.mp3]

‘It`s Beginning To Get To Me’
[audio:SnowPatrol_ItsBeginningToGetToMe.mp3]

‘The Finish Line’
[audio:SnowPatrol_TheFinishLine.mp3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *