Whitesnake ‘Live – In The Still Of The Night’ DVD (3,5/5)

Nav jābūt lielam „Whitesnake” fanam vai pazinējam, lai jau pēc pirmajām apvienības nule, marta sākumā klajā nākušā DVD taktīm saprastu, ka šeit tiek piedāvāts eksplozīvs roks labākajās tā tradīcijās.

Skaņa: 4/5
Attēls: 4/5
Ekstras: 2/5
Emocijas: 3,5/5

‘Live – In The Still Of The Night’, par pārsteigumu, ir tikai pirmais „Whitesnake” DVD vairāk nekā 25 gadus ilgajā grupas pastāvēšanas vēsturē. Iespējams, tieši tas motivējis grupu savas 2004.gada koncertturnejas uzstāšanos Londonas „Hammersmith Apollo” koncertzālē iemūžināt un publiskot DVD izskatā, savukārt pašai grupai liekot „spēlēt līdz galam” un demonstrēt galvu reibinošu šovu.

Vieniem par prieku, citiem (nebaidos teikt – lielākajai daļai) par nožēlu, cilvēks, kas no divpadsmit kameru filmētā materiāla veidojis to, ko iespējams redzēt nepilnas divas stundas ilgajā koncertierakstā, ir cilvēks vārdā Hamišs Hamiltons, kas atbildīgs arī par Madonnas, „U2” un neskaitāmu citu mūziķu koncertierakstu režiju. Tas pats cilvēks, kas, pateicoties savām darba metodēm, ir ieguvis palamu Hamišs „2 sekundes” Hamiltons – tieši tik daudz laika vidēji koncerta gaitā ir skatāms vienas un tās pašas kameras filmētais materiāls. Zinātājiem visticamāk šī sajūta ir labi pazīstama, taču ar šādu zibenīgu kadru maiņu iespējams sagandēt pat vislieliskākā koncerta materiālu. Par laimi, ‘Live – In The Still Of The Night’ gadījumā, pie šīs zibināšanās izdodas salīdzinoši ātri pierast.

Kas attiecas uz vakara programmu, šeit nu nav vietas iebildumiem – vakara gaitā izskan „Whitesnakes” zelta fondi dziesmu ‘Is This Love’, ‘Give Me All Your Love’, ‘Here I Go Again’ un neskaitāmu citu izskatā, liekot publikai burtiski vārīties. Tiesa, arī Deivids Koverdeils vakara gaitā nerada paša rāmākā cilvēka iespaidu, regulāri „uzkurinot” publiku ar izteikumiem „Oh, London, take the fucking room full!” vai „I can`t hear a fucking thing!”.

Visamizantākā vakara epizode nepārprotami ir mirklis, kad pēc dziesmas ‘Ready An` Willing’ kāda koncerta apmeklētāja uzdāvina Koverdeilam puķu pušķi, uz ko mūziķis nosaka: „Oh! More fucking flowers? I don`t have a vase, do i?”, savukārt, skaļi nolasījis uz puķu ietinamā papīra rakstīto vēstījumu „Thank you for your music and your voice”, Koverdeils atbild sev raksturīgā manierē: „And thank you for your tits! Most inspiring!”. Publika sajūsmā lauž krēslus un sāk skanēt ‘Is This Love’ akordi.

Kā jau piederas galvu reibinošam rok-šovam, tajā neiztikt bez galvu reibinošas skaņas. ‘Live – In The Still Of The Night’ šajā sakarā piedāvā gana bagātīgu izvēli – jau tradicionāli DVD ierakstos atrodamajiem stereo, Dolby Digital 5.1 un DTS 5.1 skaņas standartiem pievienojot arī SRS Circle Surround stereo, kuru gan uz manā rīcībā esošās skaņas aparatūras skanējuma ziņā neizdevās atšķirt no standarta stereo, kurš šoreiz nav tas pats „pārliecinošākais”, ja jāsaka godīgi, šoreiz liekot dot priekšroku krietni kvalitatīvākajai daudzkanālu skaņai.

Diskā papildus koncerta ierakstam atrodama arī eleganta fotogalerija, kas veidota kā četras minūtes ilgs klips – aiztaupa bezgalīgo „next” pogas spaidīšanu, turklāt piedāvā patiešām skaistus attēlus iz koncerta. Taču kāds cits diska pievienotais materiāls nu nekādi neiekļaujas pārējā diska materiāla piedāvātajos kvalitātes kritērijos. Tā ir diskā iekļautā dokumentālā filma par grupu, kurā atrodami aizskatuves fragmenti un intervijas ar grupas dalībniekiem, kas pats par sevi nebūtu nekas peļams, ja vien diska veidotāji būtu iedomājušies pirms diska izdošanas pārbaudīt minētā materiāla attēla kvalitāti, kas ir nebaudāma. Kameras pārspīlēta raustīšanās, kas, visticamāk, saistīta ar tehnisku defektu videomateriāla kodēšanas procesā, padara šo dokumentālo īsfilmu burtiski neiespējamu noskatīties.

Taču katrā lietā savas ēnas puses. Kamēr vieni, izdzirdot „Whitesnake” vārdu, vīpsnā, citi sajūsmā jūk prātā. Pieļauju, ka ‘Live – In The Still Of The Night’ derēs abiem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *